Stiri: Finante

Platforma edu-fin.ro.

Platforma edu-fin.ro a fost lansată. Cum va funcţiona?

04.03.2021

Platforma edu-fin.ro. Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au anunţat lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro.

Înscrierea proiectelor

Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la sfârșitul lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma edu-fin.ro, secțiunea Cartea Albă.

Prin intermediul platformei se creează o bază de date, ce cuprinde toate entitățile care doresc să-și promoveze proiectele de educație financiară, derulate în nume propriu la nivel național. Înscrierea în această bază de date este facilă, permițând o mai bună interconectare a actorilor implicați în activități de educație financiară, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România.

Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, un agregator de sfaturi practice pentru toți cei care doresc să-și dezvolte comportamentul, atitudinea și cunoștințele financiare.

Platforma edu-fin.ro. Strategia Naţională de Educaţie Financiară

Cele cinci instituții partenere au încheiat, în anul 2018, un acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și pentru elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoașterii importanței educației financiare de către părți şi creează cadrul interinstituțional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educației financiare..

.

Unul dintre obiectivele acordului de colaborare vizează elaborarea „Cărții albe”, care va conține și lista tuturor actorilor angrenați în activități/proiecte din domeniul educației financiare.

Lansarea platformei de educație financiară edu-fin.ro reprezintă o etapă din procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului. Toate părțile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma edu-fin.ro și să se implice în implementarea acesteia.

Citeşte şi Cursuri gratuite de educaţie financiară. ASF, anunţ important privind proiectul Student Club