InfoQuick de la Coface – imaginea completă asupra partenerilor de afaceri

11.02.2019

În anul 2018, numărul companiilor care și-au întrerupt activitatea a depășit 140.000. Cifra reprezintă aproape 20% din totalul companiilor care erau active în România. Prin urmare, pentru a evita surprize din partea eventualilor parteneri de afaceri, Coface România vine în sprijinul IMM-urilor prin relansarea platformei de rapoarte financiare InfoQuick.

InfoQuick de la Coface. Informații disponibile

Prin intermediul acestei platforme, firmele din România pot accesa informații și rapoarte privind incidente de plată/CIP-uri, datorii fiscale restante, procese în instanță, dar și informații negative despre acționariat și detalii legate de structura grupului de firme relaționate direct sau indirect prin acționar sau administrator.

Contextul economic actual devine din ce in ce mai volatil, influențat de un mix de măsuri legislative interne și evoluții politice și economice externe, astfel că estimăm că mediul de afaceri din România va fi influențat negativ în 2019 din cauza accesului mai dificil la finanțare și a creșterii dobânzilor.

Noua platformă poate fi accesată pe www.infoquick.ro și prezintă o evaluare a partenerilor de afaceri.

Microîntreprinderile active în România sunt mult mai vulnerabile la șocuri, astfel că o eventuală încetinire a procesului de finanțare și creștere a costului acesteia vor influența semnificativ supraviețuirea acestora. Noua taxă asupra activelor băncilor poate conduce la scăderea creditelor nou acordate, astfel că în 2019 ne putem aștepta la presiuni suplimentare asupra companiilor, creșterea riscului de insolvență a multor firme mici, amplificând astfel polarizarea mediului de afaceri, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface Romania.

InfoQuick de la Coface. Instrument de analiză de risc

Acest instrument dezvoltat de Coface România este deosebit de util pentru că permite o analiză clară a riscului unei firme. Riscul unei firme poate fi determinat și de modalitatea în care au evoluat principalii indicatori care vizează comportamentul de plată. De asemenea, InfoQuick oferă detalii asupra structurii grupului de firme. Aceste informații pot fi utile pentru a determina dacă acționarul sau administratorul respectiv au fost implicați în companii care au intrat în insolvență.

Având în vedere riscurile existente, și în contextul creșterii costului de finanțare, firmele trebuie să monitorizeze constant riscul partenerilor existenți și să fie foarte atente la analiza noilor clienți. InfoQuick oferă firmelor soluția acestor nevoi, printr-o radiografie completă a situațiilor financiare extinse și o analiză a comportamentului de plată înregistrat de firma analizată, a declarat Iancu Guda, Services Director, Coface Romania.

InfoQuick de la Coface. Livrare rapidă

Sistemul InfoQuick presupune livrarea rapoartelor în format electronic, într-un timp extrem de scurt. InfoQuick este disponibil pentru orice firmă care este înmatriculată la Registrul Comerțului. Mai multe informații legate de sistem dar și despre înregistrare puteți obține accesând www.infoquick.ro

 

 

Citiți și despre: