Platforma licitatii constructii Bursa Like Consulting

Bursa Like Consulting, prima platformă de licitații în timp real pentru domeniul construcțiilor

13.08.2019

A fost lansată prima platformă de licitații în timp real în domeniul construcțiilor din Țara noastră: Bursa Like Consulting. Lansarea acesteia vine în contextul în care investițiile nete concretizate în lucrări de construcții noi au avansat cu 20.6%, în primul trimestru al anului 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut, iar investițiile generale nete (în care sunt incluse și utilajele, dar și alte cheltuieli) au crescut cu 5.7%, comparativ cu primul trimestru al anului 2018, potrivit datelor Institului Național de Statistică.

Platformă licitații construcții Bursa Like Consulting. Majoritatea licitațiilor sunt organizate haotic

Ing. Marius Pănuță consideră că aceste statistici sunt îmbucurătoare atât pentru economia națională, cât mai ales pentru cele peste 46.000 de companii din domeniul construcțiilor. Totuși, specialistul din domeniul construcțiilor este de părere că majoritatea licitațiilor sunt organizate haotic. Acest aspect afectează și prețul final al prestării serviciilor, care de cele mai multe ori nu reflectă realitatea pieții.

Așadar, Marius Pănuță a lansat Bursa Like Consulting. Este vorba de prima platformă din țara noastră care organizează licitații în timp real, și care aduce la un loc atât achizitorii, cât și prestatorii din domeniul construcțiilor.

Platformă licitații construcții Bursa Like Consulting. Ce spune Marius Pănuță?

“Prin lansarea acestei platforme unice în România, ne dorim să-i ajutăm pe achizitori să organizeze mai bine licitațiile din construcții, noutatea fiind componenta de “timp real” oferit de platformă. Așadar, toate companiile care s-au înscris la licitații pentru lucrări publice sau private, au acum posibilitatea de a vedea în timp real, pe o durată prestabilită de organizator, ultimul preț licitat, astfel încât competiția să poată fi dusă până în ultima secundă. Considerăm că o astfel de platformă va aduce nu numai o mai bună transparență licitațiilor, dar și prețul final obținut în urma lor vor fi cât mai aproape de prețul corect”, declară ing. Marius Pănuță, fondatorul platformei Bursa Like Consulting.

Platforma este gratuită pentru prestatori. Aceasta reunește:

  • verificatori de proiecte
  • specialiști în construcții
  • experți tehnici
  • ingineri proiectanți
  • auditori energetici
  • cadastriști
  • diriginți de șantieri

Toți acești specialiști dețin rolul de prestatori în platformă, care licitează în timp real la proiectele propuse de achizitori. În scurt timp de la lansare, platforma a reușit să atragă atenția mai multor investitori români și străini.

Citește și Motivele pentru care românii nu reușesc să economisească nimic

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Bursa Like Consulting, prima platformă de licitații în timp real pentru domeniul construcțiilor

  1. Pingback: Program Posta Romana de Sfanta Maria 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.