Slide

Stiri: Agricultura

Ajutoare tranzitorii în sectorul vegetal.

Plăţi de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii PNDR

01.04.2022

Plăţi PNDR aprilie 2022. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a virat în această săptămână o nouă tranşă de bani în conturile beneficiarilor PNDR în valoare totală de peste 7,5 milioane de euro (7.544.772 euro).

Plăţi PNDR aprilie 2022. Investiţii în mediul rural

Plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile în mediul rural realizate de către tinerii şi micii fermieri, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, dar şi pentru plăţile compensatorii aferente măsurilor de mediu şi climă.

Astfel, pentru beneficiarii submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, AFIR a efectuat începând cu 29 martie 2022 plăţi în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, sume provenite din fonduri EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene.

Agromediu şi climă, agricultură ecologică şi constrângeri naturale

De asemenea, AFIR a aprobat şi 554.772 euro pentru plăţile compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică şi constrângeri naturale.

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, se plătesc ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată.

Citeşte şi APIA începe plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor