Stiri: IT&C

Plăţile de pe dispozitivele mobile vor fi accelarate

07.02.2014

MasterCard şi Weve, joint-venturul celor mai mari 3 operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie, au semnat un acord pentru a accelera ritmul de dezvoltare a plăţilor contactless pe dispozitive mobile.

„Parteneriatul le va oferi consumatorilor o modalitate rapidă, sigură şi comodă de a plăti cu telefoanele mobile la punctele de vânzare şi de a primi ofertele preferate, folosind tehnologia contactless”, precizează cele două companii, într-un comunicat de presă.

Tranzacţiile conctacless în Europa sunt în creştere puternică, fapt care arată necesitatea inovaţiilor în acest domeniu.

Până acum, băncile care voiau să ofere servicii de plăţi mobile ar fi trebuit să investească în proiecte complexe de integrare şi dezvoltare, adresate, de cele mai multe ori, unui singur segment de piaţă.

„MasterCard simplifică lucrurile, asigurându-se de faptul că instituţiile financiare şi operatorii de telefonie mobilă vor putea implementa, în cel mai scurt timp posibil, plăţile contactless, la nivelul întregii pieţe. În acelaşi timp, aceştia beneficiază de protecţie împotriva fraudei, la fel ca la modalităţile convenţionale de plată MasterCard”, a afirmat sursa citată.

David Dear, CEO Weve, a explicat că acordul oferă instituţiilor financiare oportunitatea de a se concentra pe ariile lor de expertiză şi că plăţile contactless au fost întâmpinate cu entuziasm de către consumatorii şi retailerii.

Potrivit lui, fiind îndepărtate barierele care au stat în calea dezvoltării plăţilor mobile, MasterCard şi Weve permit băncilor să se concentreze pe activarea clienţilor în punctele de vânzare.