Stiri: IT&C

Plățile de pe dispozitivele mobile vor crește puternic în 2014

05.02.2014

Anul trecut au fost realizate 7 milioane de plăți online, dintre care peste 400.000 de tranzacții au fost făcute de pe dispozitive mobile. Spre sfârșitul anului 2013, tranzacțiile de pe smartphone-uri sau tablete s-au accelerat, ajungând la 8% din plățile online, potrivit NETOPIA mobilPay.

Și anul acesta se menține tendința de creștere a plăților online cu cardul, precum și a plăților realizate cu dispozitivele mobile.

”Numărul plăților online de pe dispozitive mobile se va dubla în 2014, la un total de peste 1 milion de tranzacții, pe măsură ce tot mai mulți comercianți online vor investi în dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii”, au explicat reprezentanții procesatorului de plăți.

Anul trecut, circa 60% dintre tranzacțiile realizate de pe dispozitivele mobile au fost finalizate de pe un smartphone, de pe tablete fiind efectuate 40% dintre tranzacții. Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay, a explicat că numărul acestor tranzacții înregistrează un avans puternic.

La finele acestui an, rata medie a cumpăraturilor online de pe aceste dispozitive va ajunge astfel la peste 12% la nivelul întregii piețe.

”Utilizatorii nu numai că s-au obișnuit cu efectuarea de plăți online, dar și tot mai mulți dintre aceștia preferă să facă acest lucru de pe un dispozitiv mobil”, a detaliat Antonio Eram.

În plus, accesarea internetului de pe dispozitive mobile este în continuă creștere în țara noastră, iar retailerii au realizat că nu mai pot neglija acest canal. Mulți dintre comercianți se îndreaptă, în acest context, către dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri.

Per total, în 2014, piața plăților online va ajunge la peste 8,5 milioane de tranzacții.