Stiri: Agricultura

PNDR 2014 – 2020 a fost transmis Comisiei Europene spre aprobare

01.07.2014

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis, astăzi, oficial, Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 către Comisia Europeană în vederea aprobării. Noul PNDR are 15 măsuri de finanțare și o alocare totală de 9,85 miliarde de euro.

În luna martie varianta consultativă a PNDR 2014 – 2020 a fost transmisă informal pentru a obține opiniile serviciilor specializate ale Comisiei, iar în urma observațiilor primite, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat un nou proces de consultare a tuturor organizațiilor din domeniu, rezultând documentul final care a fost depus.

”Așa cum am promis, astăzi am transmis Comisiei Europene documentul oficial al noului PNDR. Este rodul unei munci susținute și cred că este un Program bine închegat, flexibil, dar în același timp profund ancorat în necesitățile agriculturii și mediului rural românesc. Am încercat să utilizăm cât mai judicios banii alocați, care nu sunt suficienți pentru tot ceea ce ar trebui făcut, dar care așa cum sunt prioritizați vor asigura un salt decisiv în modernizarea economiei rurale”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit acestuia, urmează o perioadă de negocieri oficiale la nivelul Comisiei Europene pe marginea PNDR transmis.

“Am încredere că nu va suferi modificări de substanță. Am semnale clare de apreciere de la Bruxelles că este un Program bun și fezabil”, a continuat ministrul Agriculturii.