Stiri: Logistica

Vignetă Bulgaria 2022.

Pod peste Dunăre Brăila: Finanțare europeană de 363,3 milioane de euro

03.09.2019

Pod peste Dunăre Brăila. Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) investește 363,3 milioane de euro pentru construirea unui pod peste Dunăre în orașul Brăila. Proiectul implică, de asemenea, construirea unor drumuri de legătură pentru a îmbunătăți conexiunile de transport dinspre Marea Neagră înspre nord-estul României.

Pod peste Dunăre Brăila. Ce spune comisarul pentru politică europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea și politica regională

Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea și politica regională, a declarat: „Acest proiect finanțat de UE va îmbunătăți în mod clar calitatea vieții în regiune, prin trasee rutiere mai scurte și mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova și către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui și la intensificarea relațiilor UE cu vecinii săi.”

Citește și Fonduri europene pentru irigații. Fondurile europene alocate în acest an, în valoare de 200 de milioane de euro, pentru investiţii în sisteme de irigaţii au fost epuizate. Astfel, sesiunea de primire a cererilor de finanţare a fost închisă. Câte proiecte s-au depus?

Pod peste Dunăre Brăila. Rețeaua transeuropeană de transport

Acest proiect, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăți legătura dintre nordul țării, orașul Tulcea, Delta Dunării și portul Constanța din sud. În prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila și Galați.

De obicei, traversarea cu feribotul este închisă iarna și primăvara, din cauza înghețului, a ceții sau a furtunilor.

Podul peste Dunăre urmează să fie terminat la sfârșitul anului 2023

Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata traseului scăzând cu aproximativ 50 de minute. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Citește și Piața spațiilor industriale și logistice din România traversează cea mai bună perioadă din istorie. Avansul vine atât din prisma cererii, cât și a ofertei