Stiri: Agricultura

Podmiljšak Matjaž participă la Expo-Conferinţa Internaţională Meat&Milk

25.05.2015

Podmiljšak Matjaž, din cadrul Cooperative Union of Slovenia, membră Copa-Cogeca, este invitatul special al Expo-Conferinţei Internaţionale Meat&Milk, eveniment care va fi găzduit de Hotel Alpin din Poiana Braşov, în zilele de 3 şi 4 iunie 2015.

Acesta va răspunde la întrebări precum „De ce fermierul român este reticent la ideea de cooperativă?”, „Este vorba doar de o lipsă de informare sau sechelele din perioada comunistă îşi spun cuvântul mai pregnant decât am bănui?” sau „Cum au reuşit fermierii sloveni să rezolve această problemă şi să ajungă să facă performanţă în UE?”.

Uniunea Cooperativelor din Slovenia este o organizație non-guvernamentală cu calitatea de membru voluntar. Aceasta reuneşte 71 de cooperative agricole, silvicultură și piscicole.

Conferinţa Meat&Milk cuprinde un infoTRIP, pe data 3 iunie, la Fabrica de Nutreţuri Combinate a Complexului EUROPIG SA din cadrul Grupului Sergiana.

Situat în comuna Şercaia, Complexul ocupă 22 de hectare, însumând 32 de hale, cu o capacitate totală de peste 50.000 de capete/an.

Abatorul din cadrul complexului a fost pus în funcţiune în anul 2005 şi înglobează investiţii de peste 3,5 milioane de euro.

De asemenea, în data de 4 iunie, organizatorii evenimentului oferă oportunitatea vizitei de documentare la ferma HONIGBERG LACTATE SRL. Aceasta este amplasată în comuna Harman, judeţul Braşov, şi se află în stadiul de amenajare

Prin efectuarea acestei vizitei de documentare, participanţii pot vedea pe viu modul de implementare a unui proiect start-up.