Logistica

Polach Logistics

Polach Logistics & Transport dezvoltă un spațiu de servicii pe autostrada A1

01.11.2021

Proiectul A1 Tranzit include o stație de carburant modernă, un hotel cu 50 de camere, restaurant, hale service și spații de birouri. Grupul de firme Polach a fost și este în continuare o afacere de familie, cele trei firme din grup fiind toate concentrate și administrate din birourile aflate în localitatea Turnu, județul Arad. Firma mamă, Polach Impex, înființată în 1993, are active, spații și mijloace fixe, iar în acest moment prestează activitatea de dezvoltare a proiectului A1 Tranzit, proiect realizat în urma unei investiții de 7 milioane de euro, investiție realizată de Polach Logistics.

Polach Cereals, cea mai nouă firmă din grup, înființată în 2017, are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, în mare parte pe suprafețe de teren aflate în contract de arendă.

Polach Logistics & Transport, un nume important pe piața transporturilor din România, este specializată în principal în servicii de transport intern și internațional, partea de logistică fiind mai mult un serviciu adiacent care să ajute la eficientizarea activității și acoperirea nevoilor clienților.

Polach Logistics & Transport este o societate specializată în principal în servicii de transport intern și internațional

Rutele cele mai solicitate de clienții Polach Logistics

Principalul serviciu de transport oferit de companie este cel adresat industriei automotive, Polach distribuind anvelope din România pe aproape întreg teritoriul Europei. De asemenea, compania oferă și transport specializat pentru mărfuri deosebite, ca profile din oțel, precum și transport de cereale.Eurowag

„Pentru rutele interne și Bulgaria, de ani de zile folosim colaboratori, tracționiști care finalizează lanțul de transport, existând firme care lucrează exclusiv pentru Polach. Avem colaboratori foarte serioși, care pot duce mai departe calitatea și imaginea noastră, asta fiind ceea ce ne dorim, de fapt – să oferim clienților certitudinea că primesc servicii prompte, la calitatea cu care s-au obișnuit”, ne-a declarat Dna. Diana Covaci, Administratorul Polach Logistics & Transport.

Pe plan extern, Germania este destinația cea mai frecventă, urmată de Italia, Belgia, Franța, Spania, dar și alte destinații din Uniunea Europeană, inclusiv Marea Britanie, chiar dacă mai timid.

Pe plan extern, Germania este destinația cea mai frecventă, urmată de Italia, Belgia, Franța, Spania

În ciuda efortului managementului de a păstra nivelul cifrei de afaceri aproape de anii precedenți, din păcate situația fără precedent apărută odată cu pandemia de coronavirus a forțat compania să ia decizii importante pentru a-și asigura funcționarea la un nivel mult mai scăzut în comparație cu anul anterior. Astfel, au fost vândute 40 de camioane, însă, odată cu revenirea pieței, compania a investit în achiziționarea a 40 de camioane noi Volvo, de ultimă generație, cu norme reduse de poluare.

Investiții recente

Cea mai importantă investiție realizată de Polach Logistics, începută în decembrie 2019, încă nefinalizată, este investiția de 7 milioane de euro în proiectul A1 Tranzit. Proiectul se află în Zona Industrială Sud a Municipiului Arad și a fost gândit să includă o stație de carburant, spații de cazare, restaurant, dar și hale service și spații de birouri.Continental

Stația de carburant, deschisă în parteneriat cu Rompetrol, se află la urcarea pe autostradă de la Zădăreni, iar pe lângă șoferii care folosesc autostrada, noua stație va deservi tranzitul dinspre și înspre graniță. Pe lângă combustibili, benzină sau motorină, băuturi și gustări, noua stație de carburant este dotată și cu două stații de încărcare electrică.

Cea mai importantă investiție realizată de Polach Logistics, începută în decembrie 2019, încă nefinalizată, este investiția de 7 milioane de euro în proiectul A1 Tranzit

Halele și spațiile de birouri, deși inițial planificate să acopere nevoile Polach, întrucât se dorea mutarea birourilor în noua locație, au fost închiriate ulterior unui partener, fiind recent inaugurate.

În august 2020 s-a deschis A1 Bistro, în proximitatea stației de carburant, cu scopul de a aduce o completare a serviciilor.

Hotelul, care încă nu a fost finalizat, va fi un hotel de trei stele, cu o capacitate de cazare de aproximativ 50 de camere, gândit să acopere nevoile de tranzit zonal.

„Trebuie să gândim în perspectivă, totul se dezvoltă, lucrurile sunt într-o mișcare continuă, și ne-am dorit ca A1 Tranzit să devină un punct de reper pentru cei care tranzitează zona înspre și dinspre graniță, oferind servicii complete pentru o pauză relaxantă și odihnitoare”, detaliază Dna. Covaci.

Implicare socială

Polach Logistics & Transport este o companie care nu rămâne indiferentă la problemele societății căreia îi aparține, implicându-se în numeroase cazuri sociale, oferind în mai multe rânduri o mână de ajutor diverselor cazuri medicale atunci când a fost nevoie.Auto Schunn

„Cu ajutorul organizației Cetatea Voluntarilor din Arad, am ajutat la refacerea secției de pediatrie de la Spitalul Județean Arad, care acum este renovată la standarde de calitate foarte înalte. Proiectul a fost susținut de mai multe companii din sectorul automotive, multinaționale și transportatori, însă ne mândrim cu faptul că am fost printre primele societăți care s-au oferit, reușind apoi să convingem și alte companii să susțină acest demers”, detaliază Administratorul Polach Logictics & Transport.

Polach Logistics și-a oferit ajutorul pe durata pandemiei, oferind Spitalului Județean Arad aproape 1.000 de combinezoane

De asemenea, anul trecut, la debutul pandemiei, când Spitalul Județean Arad avea nevoie disperată de consumabile, Polach Logistics și-a oferit ajutorul, oferind aproape 1.000 de combinezoane.

Polach Logistics, un angajator corect

Grupul Polach are în acest moment 166 de angajați, repartizați după cum urmează: Polach Logistics 133, Polach Impex 29, iar Polach Cereals 4 angajați. În urma achiziționării noilor camioane pentru a acoperi necesarul actual al flotei, Polach se confruntă, ca multe alte societăți din România și din străinătate, cu lipsa șoferilor calificați, însă managementul este încrezător că problema va fi rezolvată în viitorul apropiat.Truck Elements Express

Polach se confruntă, ca multe alte societăți din România și din străinătate, cu lipsa șoferilor calificați

„Cine ne cunoaște, știe că suntem un angajator corect. Cuvântul meu valorează mult și de multe ori am făcut înțelegeri doar bazate pe cuvânt, un fel de gentlemen’s agreement, și au fost respectate și duse până la capăt. Oferim condiții de lucru foarte bune, salarii decente, diurne mărite, facem plăți săptămânale atât pentru angajați, cât și pentru colaboratori, în fiecare joi pentru deconturi, iar avansurile de cursă sunt plătite în aceeași zi. Întotdeauna răsplătim loialitatea și corectitudinea, ne respectăm colegii și îi ajutăm atunci când au probleme, în măsura în care putem”, explică Dna. Diana Covaci.

Grupul Polach în cifre

Per total, grupul a generat anul trecut o cifră de afaceri de peste 16,5 milioane de euro. Din cele trei firme ale grupului, Polach Impex a avut recent cea mai bună evoluție, în mare parte datorită dezvoltării proiectului A1 Tranzit. Societatea este în creștere, preconizările managementului pentru acest an fiind o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, cu un profit de 500.000 de euro.

Societatea Polach Impex este în creștere, preconizările managementului pentru acest an fiind o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, cu un profit de 500.000 de euro

Având în vedere dificultățile apărute în piața de transport anul trecut, precum și din cauza creșterilor recente la prețul combustibilului, la taxele de drum și costul asigurărilor obligatorii, profitul societății Polach Logistics va fi mai mic, cu toate că generează cea mai mare cifră de afaceri – 8,7 milioane de euro în primele trei trimestre ale anului curent.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/polach-logistics-transport-25-de-ani-de-activitate-pe-piata-de-transport-si-logistica/