Sanatate

Polaris Medical, abordare holistică pentru un tratament eficient

01.07.2017

Spitalul desfășoară programe prin intermediul cărora pacienții învață despre boala de care suferă. Proiectul spitalului Polaris Medical a plecat de la identificarea unei nevoi prezente pe o piață insuficient exploatată – aceea de a aborda pacienții într-o manieră  holistică, multidisciplinară. Motivul amplasării sale în Suceagu s-a datorat proximității de orașul Cluj-Napoca, permițând astfel pacienților și familiilor acestora să poată ajunge cu ușurință, iar în același timp să ofere liniștea și discreția atât de importante pentru recuperare.

„Conceptul de la care am pornit a fost abordarea pacienților într-o manieră holistică, multidisciplinară, astfel încât procesul de recuperare să fie individualizat în funcție de obiectivele stabilite la internare. Această abordate facilitează reîntoarcerea pacienților la viața socială cu o stare fizică, emoțională și spirituală mult ameliorate”, ne-a declarat domnul doctor Mihai Câsu, directorul medical al Polaris Medical.

Serviciile medicale oferite

Structurat pe 5 nivele, spitalul Polaris Medical dispune de 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi, bază de tratament  și ambulatoriu de specialitate.

Totodată, spitalul dispune de restaurant, cafenea, coafor, sală multifuncțională și diferite spații de relaxare amplasate la nivelul fiecărui etaj, iar datorită amplasării într-un cadru natural unic, de 58.000 mp, Polaris Medical permite pacienților să-și petreacă o parte din timp în aer liber, atât ca parte din programele de recuperare, cât și pentru plimbare.

În cadrul Polaris Medical, pacienții pot beneficia de servicii medicale cu internare continuă în secțiile de recuperare neurologică, recuperare cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală și paliație, în funcție de patologia acestora. În ambulatoriu, medici specialiști în cardiologie, neurologie, psihiatrie, recuperare medicală, gastroenterologie, endocrinologie, geriatrie, diabet și boli de nutriție, medicină internă și reumatologie, asigură suportul medical necesar atât pacienților, cât și celor care solicită un consult în regim ambulatoriu.

„Pacienții pot fi cazați în saloane cu unul, două sau trei paturi. Fiecare salon dispune de un confort deosebit fiind prevăzut cu televizor full HD și grup sanitar propriu. O parte din saloane sunt prevăzute cu o cameră de zi – spațiu propice relaxării și socializării, fiind dotat cu bibliotecă, PC-uri și alte mijloace de divertisment. Paturile sunt acționate electric iar o parte din grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilități”, a adăugat Cristina Petruț,directorul comercial al Polaris Medical.

De asemenea, portofoliul de servicii al Polaris Medical cuprinde și servicii de imagistică și de laborator, care ajută medicii în stabilirea diagnosticului și în procesul de recuperare. În plus, serviciile medicale conexe precum cele de evaluare și consiliere psihologică, logopedie, ergoterapie, contribuie la punerea în practică a conceptului terapeutic de recuperare medicală personalizată.

În cadrul Polaris Medical, pacienții pot beneficia de o gamă variată de servicii medicale în regim de spitalizare continuă, spitalizare de o zi sau în ambulatoriu, o mare parte dintre acestea fiind decontate de CAS. 

„Pacienții noștri pot beneficia de decontul CAS pentru serviciile medicale în regim de spitalizare continuă pentru toate cele 5 secții – cardiologie, neurologie, psihiatrie, reabilitare medicala și îngrijiri paliative. În cadrul ambulatoriului, serviciile medicale decontate de CAS sunt cele de cardiologie, neurologie, psihiatrie și reabilitare medicală. Deoarece există situații în care pacienții trebuie să fie evaluați mai amănunțit, dar nu necesită internare continuă, avem posibilitatea spitalizării pe o singură zi, servicii decontate de CAS, pentru patologiile care intră în sfera gastroenterologiei, medicinei interne și cardiologiei”, susține directorul comercial al Polaris Medical.

Baza de tratament Polaris Medical

Polaris Medical deține și o bază modernă de tratament care oferă suportul necesar desfășurării programelor de recuperare medicală multidisciplinară. Această bază se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp și cuprinde patru săli pentru gimnastică medicală, un bazin pentru hidroterapie, săli de electroterapie, termoterapie, masaj, ergoterapie și terapie prin artă. În plus, în cadrul bazei există specialiști și săli special amenajate pentru recuperarea pediatrică.

Kinetoterapeuții Polaris Medical sunt pregătiți în recuperarea patologiilor neurologice, post intervenții neurochirurgicale, patologiilor degenerative/reumatologice, ortopedice/sportive, cardio-pulmonare – pentru readaptarea la efort. În ajutorul Kinetoterapiei vin procedurile care utilizează apa – hidrogimnastica la bazin, căldura locală – parafina, relaxarea și tonizarea realizată prin masaj.

Prin intermediul Terapiei Ocupaționale – desfășurată tot în cadrul bazei de tratament a spitalului – pacienții învață cu ajutorul terapeutului să își câștige un grad cât mai mare de independență în ADL-uri (Activities of Daily Living), iar cu ajutorul terapiei prin artă pacienții își vor descoperi noi hobby-uri adaptate dizabilităților și care le vor da satisfacția creări unui obiect cu propriile puteri.

Echipa Polaris este formată din 190 de persoane: medici, kinetoterapeuți, asistenți, infirmiere și personal auxiliar

„Considerăm ca supraspecializarea duce la performanță în recuperare de aceea avem kinetoterapeuți specializați în recuperare sportivă, terapie Vojta, terapie Bobath, recuperarea necesară în cazul pacienților amputați, recuperare cardiovasculară și alte supraspecializări care aduc valoare adăugată echipei de recuperare din cadrul Spitalului Polaris, iar această valoare se regăsește, până la urmă, în eficiența și rapiditatea recuperării fiecărui pacient în parte”, mai spune directorul comercial al spitalului.

Activități conexe actului medical

Polaris Medical desfășoară un program special dedicat pacienților – EduPolaris – prin intermediul căruia personalul spitalului își propune să-i ajute cu informații despre boală, tratament și complicațiile sale. Astfel, pacienții pot dobândi cunoștințe despre starea lor de sănătate și să preia o parte din control asupra bolii.

„Tot personalul medical și conex medical este implicat în acest proiect, iar educația sanitară și informațiile legate de boală, mijloacele de recuperare și tratament încep din spital și se continuă și după externare, prin diverse canale de comunicare menite să ducă informația la pacienți”, completează directorul comercial al Polaris Medical.

Polaris Medical organizează programe speciale pentru pacienți, atât pentru a învăța despre boala de care suferă, cât și pentru a petrece un timp cât mai agreabil în perioada spitalizării.

Totodată, din dorința ca pacienții să petreacă un timp cât mai agreabil în perioada spitalizării, spitalul organizează special pentru ei o serie de evenimente menite să-i îndrume spre socializare, să-i facă să uite puțin de starea lor de „pacient” și să le inducă o stare de bine. De aceea, Polaris Medical colaborează cu o serie de ONG-uri care se implică voluntar și cu multă energie indiferent despre ce tip de activități este vorba, fie seri muzicale, jocuri distractive sau organizarea unor adevărate campionate de ping-pong.

„Prin abordarea holistică specifică Spitalului Polaris Medical și prin profesionalismul întregului personal reușim o reabilitare eficientă pentru că integrăm mijloace de tratament și recuperare pentru trup, minte și suflet”, ne-a declarat, în încheiere, Cristina Petruț, directorul comercial al Polaris Medical.