Stiri: Sanatate

Polipropilena Rompetrol

Rompetrol a început producţia de polipropilenă pentru măştile medicale

26.08.2020

Polipropilenă Rompetrol. Compania a anunţat că a dezvoltat, în cadrul rafinăriei Petromidia, un nou sort special de polipropilenă dedicat măştilor medicale de protecţie, anunţă KMGI International. Rompetrol Rafinare, prin divizia sa de petrochimie, este unicul producător de polimeri din România. Noul sort special de polipropilenă dedicat măştilor medicale de protecţie asigură stratul din mijloc al măştii, cel mai important pentru filtrarea şi protejarea împotriva agenţilor patogeni.

Polipropilenă Rompetrol. O premieră

„Este o premieră pentru România şi Europa Centrală şi de Est, un succes major al echipei de specialişti din cadrul rafinăriei Petromidia care au reuşit în doar trei luni să realizeze un nou sortiment vital în sprijinirea luptei împotriva COVID-19. Recent am finalizat cu sprijinul partenerilor interni şi internaţionali testarea şi verificarea noului material în acord cu toate standardele de siguranţă şi calitate, acesta urmând să intre în producţie în perioada următoare”, a declarat Saduokhas Meraliyev, directorul operaţional al Grupului KMG International, acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Polipropilenă Rompetrol. RMB30H

Noul sort – RMB30H se va livra în saci de 25 kilograme de granule. Acesta se va folosi în instalaţii de tip „meltblown” (suflare topitură). Este vorba de o metodă convenţională de fabricare a micro şi nanofibrelor. Polimerul topit/ lichid este extrudat împreună cu gaz de suflare de mare viteză pe o suprafaţă suport. Astfel, rezultă un material de fibre neţesute.

Testele efectuate

Primele granule din noul produs au fost obţinute pe 10 iulie. După aceea, acesta a fost testat pentru prima dată la începutul acestei luni la unul dintre partenerii companiei din România. Ulterior, s-au efectuat teste şi pe plan extern. Rezultatele obţinute au fost pozitive.

În perioada următoare vor urma şi alte teste pe plan extern şi intern, la parteneri precum:

  • Taparo Grup Maramureş
  • Global Treat Galaţi

Polipropilenă Rompetrol. Materii prime

„România devine astfel o sursă importantă în Europa şi regiune pentru furnizarea materiilor prime atât de necesare pentru producţia de materiale sanitare. Împreună cu partenerii locali putem realiza integral în România materiale sanitare şi contribui la asigurarea necesarului intern, dar şi la constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale la nivel naţional şi european”, a adăugat Saduokhas Meraliyev.

Citeşte şi Pensii septembrie 2020: Poşta Română face un anunţ important!