Stiri: Logistica

Poliția organizează acțiunea blocada

18.07.2016

În urma planului aprobat de ministrul afacerilor interne Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, în perioada iulie – august 2016, la nivel național, să se desfăşoare acţiunea “Blocada”, la toate frontierele României, datorită intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine. Polițiștii vor acționa pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări, autogări și în aeroporturi.

Astfel, poliţiştii lucrează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”, cu cei bulgari, în cadrul „Blocadei Sud” și cu polițiștii moldoveni, în cadrul  „Blocadei Est”. Ei urmăresc combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, iar în colaborare cu specialişti în domeniu, se dorește respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale li se acordă o importanță deosebită, 320 de poliţişti de la transporturi acţionând punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor.