Stiri: Social

Poliţia Română: Acţiunea „Foc de artificii” continuă

12.12.2016

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din toată țara desfășoară acțiunea ,,Foc de Artificii’, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. Astfel, în perioada 2-8 decembrie a.c., au fost constatate 31 de infracțiuni și au fost confiscate articole pirotehnice, în valoare de peste 7.000 de lei.

Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, acționează la nivel național, în perioada 15 noiembrie 2016 — 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Acțiunea ,,Foc de Artificii’ vizează verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice și are ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației din domeniu.

În acest context, în perioada 2 — 8 decembrie a.c., polițiștii au efectuat 344 de acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective și au verificat activitatea a 137 de persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Au fost constatate 31 de infracțiuni și au fost depistate 23 de persoane fizice și juridice neautorizate, față de 37 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

De asemenea, au fost confiscate 68 de kg. de articole pirotehnice în valoare de peste 7.000 de lei și a fost retrasă o autorizație, fiind aplicată și o sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 330 de activități de informare în școlile din țară.

Poliția Română reamintește că este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.