Stiri: Social

Poliţiştii, alături de studenţi la începutul noului an universitar

02.10.2017

Polițiștii vor fi prezenți, astăzi, în zona centrelor universitare din toată țara, pentru ca festivitățile desfășurate cu ocazia începerii noului an universitar să se desfășoare în siguranţă. Vor fi oferite studenților sfaturi și recomandări preventive.

Din dispoziţia șefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, peste 700 de poliţişti vor acţiona în zona centrelor universitare din toată țara, pentru a se asigura că noul an universitar începe în condiții de linişte şi siguranţă și pentru a le oferi studenților sfaturi și recomandări.

Dintre cei 713 polițiști implicați în aceste activități, 371 sunt de la ordine publică, 224 de la rutieră, 47 sunt specializați în investigaţii criminale, 48 sunt din cadrul structurilor de prevenire şi 23 de la alte structuri de poliţie.

Astfel, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea centrelor universitare, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

De asemenea, unitățile de învăţământ sunt incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar datele de contact ale poliţistului de proximitate sunt afișate la universități, pentru o mai bună comunicare.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru studenți diferite activităţi preventiv-educative.