Bitcoin pret 2019

Popasul Regelui, primul hotel din ţara noastră care acceptă Bitcoin

10.04.2018

Popasul Regelui a anunţat că a introdus posibilitatea de a achita serviciile de cazare şi masă prin celebra criptomonedă Bitcoin. Astfel, Hotelul Popasul Regelui devine prima unitate de cazare din România care acceptă această modalitate de plată din ce în ce mai folosită de români.

Bitcoin reprezintă un sistem de plată electronică descentralizat, independent de orice sistem bancar şi, totodată, o monedă digitală (criptomonedă), creată în anul 2009 de o persoană sau un grup de persoane care au rămas în anonimat până la ora actuală. La sfârşitul lui 2015, la nivel internaţional, numărul comercianţilor care acceptă plată prin Bitcoin a depăşit 100.000.

Printre serviciile care au adoptat revoluţionarul sistem de plată se numără comerţul online, hotelurile, barurile, restaurantele, serviciile web şi tech, site-urile de jocuri de noroc, de pariuri sportive, agenţiile de publicitate etc., însă acest trend tinde să cuprinde tot mai multe website-uri şi magazine fizice în Europa şi Statele Unite.

“Am înțeles mereu că oamenii au libertatea de a alege și că, mai mult de atât, au nevoie de opțiuni din care pot alege ce este mai reprezentativ pentru ei. Dacă în trecut o plată se putea efectua numai numerar, mai apoi a apărut și opțiunea de plată folosind cardul bancar, iar astăzi tot mai multă lumea își dorește să poată achita un serviciu și prin Bitcoin. Am fost surprins de numărul tot mai mare al solicitărilor de acest gen, venite în special prin intermediul site-ului nostru www.popasulregelui.ro, în special din partea turiștilor din afara ţării. Am decis că, începând din acest sezon, toți turiștii să se poată bucura de frumuseţile Transalpinei și să poată achita serviciile oferite de noi și prin Bitcoin” a declarat Traian Cornea, manager al Hotelului Popasul Regelui Transalpina.

Transalpina se va deschide pentru turiști pe 31 mai 2018, iar reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu au precizat că vor trimite utilaje până dincolo de stațiunea Rânca pentru a vedea care este situația stratului de zăpadă. Dacă totul va fi în regulă, drumul printre nori va putea fi redeschis mai repede, însă totul va depinde de condițiile meteo din această perioadă.

 

 

 

Citiți și despre: