Stiri: Retail

Portico Investments Romania

Portico Investments România a vândut şase clădiri de retail din România

19.04.2021

Portico Investments România, consiliat de Colliers, a finalizat vânzarea a șase clădiri de retail din portofoliu către Praktiker Real Estate și Lidl România, în două tranzacții care cumulează peste 8,5 milioane euro. Portofoliul vândut de Portico Investments cuprinde șase proiecte de retail, localizate în Tulcea, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Bârlad.

Este vorba de clădiri închiriate de:

  • Lidl
  • Penny Market
  • MOL România
  • Jysk
  • Altex
  • Ingrimar
  • Adidas
  • Romstal
  • Pepco

Acestea au o suprafață închiriabilă totală de 16.312 de metri pătrați.

Cu excepția clădirii Lidl Reșița, care a fost cumpărată chiar de către retailerul Lidl, toate celelalte cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operațiunile Praktiker România și pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher și a înființat apoi brandul de decorațiuni Homelux.

Portico Investments România. Optimizarea portofoliului

Cele două tranzacții fac parte din strategia Portico Investments de a-și optimiza portofoliul, renunțând la proprietățile din orașe mai mici și de a achiziționa noi spații de retail închiriate de ancore de food localizate în Capitală și în orașele mari din țară. În paralel, dezvoltatorul a făcut patru noi achiziții, în București, Cluj și Timișoara.

Portico Investments se concentrează în principal pe proprietăți imobiliare din zona de comerț alimentar, în locații de calitate, care sunt integrate în comunități durabile. Compania administrează 69 de proprietăți în România, Ungaria și Olanda, cu o suprafață închiriabilă de 135.000 de metri pătrați de spații de retail.

„Continuăm colaborarea cu Portico Investments în vederea găsirii de noi oportunități de business, fiind activi în zona de achiziții de spații ocupate de operatori de food, din București și orașele mari”, precizează Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers.

Pentru acest an, consultanții Colliers estimează un volum total al tranzacțiilor imobiliare comerciale de cel puțin 0,5 miliarde de euro.

Citeşte şi Lidl contribuie la modernizarea şcolilor din România