Stiri: Retail

Portofel digital Mastercard

Mastercard și phyre lansează un portofel digital

21.12.2018

Mastercard și fintech-ul phyre au anunțat lansarea portofelului digital phyre pe piața din țara noastră. Aplicația de mobil este certificată de Mastercard și susținută de Paynetics, instituție de e-money licențiată. Aceasta le permite utilizatorilor să-și înroleze în aplicație orice card care permite plăți, indiferent de emitent, și să obțină un card digital Mastercard, care poate fi tokenizat pe baza tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service.

Portofel digital Mastercard. Transferuri de bani între prieteni fără comision

Clienții pot plăti la orice terminal POS din lume care suportă tehnologia contactless sau online. De asemenea, ei pot efectua transferuri de bani între prieteni, instant și fără comision.

În plus, utilizatorii își pot înregistra toate cardurile de fidelitate pe care le dețin și le pot utiliza direct prin intermediul smartphone-ului.

Consumatorii își pot urmări cheltuielile, pot căuta oferte personalizate de la comercianții lor preferați și își pot utiliza voucherele și cupoanele atunci când fac cumpărături.

Portofel digital Mastercard. Un produs de succes

„Ne bucurăm că, împreună cu phyre, lansăm pe piața din România un produs care îmbină cu succes tehnologia contactless și smartphone-ul, un dispozitiv care înglobează tot mai multe tehnologii pentru a ne face viața mai ușoară. Implementarea unor noi mijloace de plată, așa cum este portofelul digital, este posibilă datorită evoluției fulminante pe piața locală a plății prin intermediul tehnologiei contactless. După mai bine de 10 ani de investiții masive pe care Mastercard le-a făcut în infrastructura de acceptare contactless, plata fără contact a devenit cea mai răspândită formă de tranzacționare electronică pe plan local. O dovadă în acest sens este că, astăzi, două din trei tranzacții realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianți sunt contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România.

Portofel digital Mastercard. Campanie Altex

Totodată, lansarea phyre în țara noastră aduce încă o noutate. Este vorba de o colaborare cu Altex, care de peste 25 de ani este liderul pieței românești de electronice și electrocasnice.

În premieră, phyre și Altex vor lansa o campanie de Crăciun prin intermediul căreia primii 500 de utilizatori care aleg să plătească cu ajutorul phyre în magazinele Altex, Media Galaxy vor primi cadou o baterie externă pentru smartphone.

Portofel digital Mastercard. Ce spune conducerea phyre România?

„Suntem încântați să lansăm alternativa digitală a portofelului clasic, astfel încât orice utilizator să poată merge la cumpărături doar cu telefonul, unde să aibă stocate toate cardurile de fidelitate, să poată răsfoi cataloagele celor mai cunoscuți retaileri, să se bucure de oferte și să plătească doar cu telefonul. De asemenea, ne dorim ca utilizatorii phyre să economisească timp și comisioane bancare, oferindu-le posibilitatea de a face transferuri instantanee de bani, fără comisioane. În plus, cardul virtual și cardul fizic Mastercard vor completa experiența oferită de phyre, dorindu-ne să devenim portofelul digital preferat în România”, a declarat Traian Baicu, CEO phyre România.

Toți utilizatorii phyre au opțiunea de a comanda, în mod gratuit, un card virtual Mastercard pentru plăți online securizate. Cardul poate fi blocat pe orice perioadă de timp și deblocat atunci când este necesar unei tranzacții online. În primele 12 luni de la activare, phyre nu percepe comisioane de administrare. După aceea, urmând ca consumatorii să achite lunar o sumă modică de 1 euro.

Cum funcționează plățile mobile?

Plățile mobile efectuate contactless prin aplicația phyre funcționează datorită tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service (MDES).

Mai exact, MDES folosește „tokenizarea” ca standard al industriei și permite plăți electronice, care pot fi efectuate prin intermediul telefoanelor mobile și prin intermediul altor dispozitive de comerț pentru plățile de zi cu zi.

MDES se asigură că numărul cardului, format din 16 cifre, nu este utilizat și nu este înregistrat pe dispozitivul portabil.

În schimb, un număr alternativ, numit „token”, este alocat fiecărui dispozitiv nou, astfel încât să permită tranzacții.

Portofel digital Mastercard. Siguranța plăților

Siguranța plăților mobile este garantată de tehnologia Mastercard. Folosind portofelul phyre, cardul prin care se fac plăți este tokenizat. Așadar, nu doar că numărul token este diferit față de numărul real al cardului, ci numărul este și unic.

Datorită acestui proces de criptare, comercianții nu văd niciodată datele deținătorului de card.

Pentru un plus de siguranță, smartphone-ul poate fi protejat, pe lângă codul PIN standard, și prin:

  • autentificarea biometrică
  • amprentă
  • recunoaștere facială

Citește și Securitatea energetică a României, pusă în pericol de noile măsuri fiscale