Stiri: Finante

Portofoliul corporate al RBS România, preluat de UniCredit Ţiriac

05.08.2014

UniCredit Ţiriac Bank preia portofoliul de clienţi corporate ai RBS România, cele două bănci semnând un acord de preluare. Tranzacţia vizează un portofoliu total de active de aproximativ 260 milioane euro şi depozite corporate de aproximativ 315 milioane euro.

Tranzacţia va fi finalizată după primirea avizului necesar din partea Consiliului Concurenţei.

Portofoliul de clienţi RBS România constă în peste 500 de companii private de talie medie şi mare, locale şi internaţionale, precum şi instituţii publice şi financiare. De asemenea, angajaţii RBS România vor fi transferaţi către UniCredit Ţiriac Bank, în urma consultărilor cu partenerii sociali.

Transferul este aşteptat a fi încheiat în urmatoarele luni, iar termenii şi condiţiile financiare ale tranzacţiei nu vor fi făcute publice.

“Noua achiziţie reprezintă încă un pas firesc pentru noi, în condiţiile în care UniCredit – unul din liderii pieţei financiare europene – are un angajament ferm pentru creştere sustenabilă pe piaţa românească. După preluarea portofoliului de clienţi Retail şi Royal Preffered Banking de la RBS România anul trecut, integrarea completă a clienţilor de Corporate ai aceleiaşi bănci este o alegere foarte potrivită, ambele instituţii financiare având valori comune de excelenţă în business şi în deservirea clienţilor. Corporate Banking reprezintă o zonă-cheie de activitate pentru noi, prin urmare transferul noilor clienţi este perfect compatibil cu strategia noastră pe termen mediu-lung şi în acelaşi timp contribuie la consolidarea poziţiei noastre pe piaţă” a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi Country Chairman UniCredit în România

Henk Paardekooper, CEO al RBS România şi Hub Executive al RBS în Europa Centrală şi de Est, a afirmat că această decizie va aduce multe beneficii şi valoare adăugată lienţilor.

“Criteriile principale în alegerea partenerului căruia îi transferăm business-ul, clienţii şi angajaţii noştri sunt nivelul calitativ al ofertei de produse şi servicii, precum şi angajamentul acestora faţă de piaţa din România. Clienţii noştri sunt foarte importanţi pentru noi şi am vrea să îi asigurăm că UniCredit Ţiriac Bank va continua să construiască şi să dezvolte relaţia de încredere pe care am dezvoltat-o împreună. Până la finalizarea transferului, ne menţinem angajamentul de a sta la dispoziţia fiecărui client cu aceleaşi servicii de bună calitate cu care i-am obişnuit”, a spus acesta.