Stiri: Finante

Portofoliul de credite al BCR BpL, în creştere cu 43% în primele 9 luni

03.11.2014

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a raportat în primele 9 luni ale anului o creştere a portofoliului de credite cu 43%, faţă de aceeași perioadă din 2013, ajungând la 143 milioane lei. De asemena, banca a înregistrat şi o creștere a depozitelor atrase cu 29%.

Astfel, în portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 357.000 de contracte pe baza cărora clienţii au economisit peste 2,1 miliarde lei. Valoarea contractelor încheiate în primele trei trimestre ale anului 2014 a fost de 2,162 milioane lei, cu 57% mai mare decât valoarea contractelor încheiate în aceeaşi perioadă a anului 2013 (1.374 milioane lei).

„BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Deşi contextul economic a rămas unul dificil, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor. Astfel, în primele trei trimestre ale anului 2014, depozitele atrase de bancă au înregistrat creşteri de 29% faţă de luna septembrie 2013, iar portofoliul băncii a depăşit 357.000 contracte de economisire-creditare”, a declarat Carmen Schuster, Vicepreşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Clienţii băncii sunt atraşi de stabilitatea sistemului de economisire-creditare, în cadrul căruia caracteristicile produselor sunt fixate şi cunoscute încă din momentul semnării contractului. Astfel, clientul cunoaşte de la început dobânda fixă oferită în etapa de economisire (2% pe an) şi dobânda fixă percepută după repartizarea contractului, pe toată durata etapei de creditare (5% pe an).

În prezent, BCR BpL acordă finanţări anticipate şi intermediare cu dobândă fixă de 4,44%.

În plus, produsele creditorului nu sunt afectate de riscurile valutare şi de riscurile de creştere a dobânzii pentru că sunt acordate doar în lei şi cu dobândă fixă, iar BCR Banca pentru Locuințe nu percepe niciun comision de analiză a creditului și niciun comision la evaluarea imobilului adus în garanţie.