Stiri: Agricultura

Rezultate Corteva semestrul 1 din 2023

Un nou record mondial înregistrat de porumbul marca Pioneer ®

14.02.2020

Porumb marca Pioneer ®. Un nou record mondial înregistrat de porumbul marca Pioneer® în cadrul unui concurs organizat de NCGA. Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb Pioneer® au câștigat 10 premii naționale și 245 de premii la nivel de stat în cadrul concursului anual Corn Yield Contest organizat de Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb (NCGA). Acesta este al treilea an consecutiv în care un produs Pioneer® a obținut performanțe excepționale în cadrul concursului. În același timp, s-au stabilit și două recorduri mondiale.

Rezultatele concursului au fost anunțate în urmă cu puțin timp de NCGA.

Porumb marca Pioneer ®. David Hula din Charles City, Virginia

David Hula din Charles City, Virginia, a stabilit, pentru a treia oară, un nou record mondial cu ajutorul hibridului de porumb marca Pioneer® P1197. El a obținut o producție impresionantă de 38.700 kg/ha cu hibridul P1197YHR. Acesta și-a depășit propriul record anterior de 34.000 kg/ha, stabilit în 2017 cu hibridul de porumb marca Pioneer® P1197AM™.

Ce spune Președintele U.S. Commercial Business, Corteva Agriscience?

„Noi toți cei care reprezentăm brandul Pioneer® – de la specialiștii R&D (cercetare și dezvoltare) până la experții noștri de pe teren – îl felicităm pe David pentru noul său record mondial,” a declarat Judd O’Connor, Președinte, U.S. Commercial Business, Corteva Agriscience. „Este o performanță remarcabilă, care demonstrează potențialul genetic al porumbului atunci când se oferă cea mai bună genetică, tehnici avansate de ameliorare și practici intensive de management al culturii.”

Porumb marca Pioneer ®. Provocări climatice

În ciuda provocărilor climatice din timpul perioadei de vegetație, fermierii din diverse zone ale țării au făcut față problemelor. Aceștia au reușit să obțină rezultate de top datorită expertizei de gestionare, cumulată cu potențialul ridicat al geneticii Pioneer® și respectarea sfaturilor agronomice.

Nu mai puțin de 70 de hibrizi de porumb marca Pioneer® s-au clasat printre câștigătorii la nivel de stat și național. Acest lucru demonstrează diversitatea bogată a produselor Pioneer®. Ele asigură performanță în diferite condiții.

Porumb marca Pioneer ®. Rezultate extraordinare

„Dorim să îi felicităm pe toți câștigătorii premiilor NCGA,” a declarat O’Connor. „Aceștia au obținut rezultate extraordinare într-un an în care vremea le-a creat multe obstacole. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce reușite vor avea și în 2020.”

Fermierii americani participă în fiecare an la concursul național Corn Yield Contest organizat de NCGA. Concursul este conceput pentru a prezenta potențialul genetic de producție al noilor hibrizi de porumb, iar fermierii concurează în cadrul a șase categorii:

  • neirigat (A și AA)
  • fără arătură/ prelucrare in benzi (Strip till)
  • neirigat (A și AA)
  • categoria irigat
  • fără arătură/ prelucrare în benzi
  • irigat

Pentru mai multe detalii despre hibrizii de porumb marca Pioneer®, despre potențialul și performanțele de producție ale produselor Pioneer®, fermierii pot contacta reprezentantul zonal Corteva Agriscience.

Citește și Corteva Agriscience, două premii la Congresul APPR