Stiri: Finante

Posesorii cardurilor Maestro pot efectua plăți online de pe smartphone-uri și tablete

27.03.2014

Posesorii cardurilor de debit Maestro pot efectua plăți online de pe smartphone-uri și tablete, utilizând prima platformă NETOPIA mobilPay, începând cu luna martie.

Prin această integrare, majoritatea posesorilor de carduri Maestro, utilizatori de telefoane smart sau tablete pot folosi aplicaţia pentru plata facturilor de telefonie şi pentru reîncărcarea cartelelor preplătite, sau pentru a achiziționa produse și servicii de la comercianții parteneri.

Potrivit NETOPIA mobilPay atât rata de download a aplicației, disponibilă gratuit în Google Play şi App Store, cât și plățile realizate prin mobilPay MasterCard Mobile se vor dubla după integrarea plății prin carduri Maestro.

„La un an de la lansarea mobilPay MasterCard Mobile, plățile prin aplicație s-au dublat la fiecare 3 luni. Este cel mai bun moment să oferim și mai multor consumatori avantajul de a-și schimba portofelul cu telefonul. Practic, majoritatea utilizatorilor care folosesc carduri Maestro ca principal instrument de plată îl pot înregistra în wallet și au acces imediat la toate beneficiile oferite de aplicație.”, declară Antonio Eram, CEO & Founder NETOPIA mobilPay.

Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe, a explicat că, în urmă cu aproximativ un an, aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile era un proiect de pionierat în ceea ce priveşte dezvoltarea plăţilor mobile în Romania, iar faptul că numărul tranzacţiilor în aplicaţie creşte continuu şi susţinut este dovada că piaţa are nevoie de asemenea iniţiative.

Reprezentanții NETOPIA mobilPay estimează că cele mai multe tranzacții procesate prin Maestro din wallet-ul aplicației vor fi plățile lunare: facturile de telefon și reincărcări de mobil.