Stiri: Companii

Intarzieri in traficul postal international

Poșta: CAB a anulat actele administrative ale unui control al Ministerulul Finanţelor

07.03.2016

Poșta Română a atacat pe cale administrativă actele de control ale reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice – Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, iar Curtea de Apel București (CAB) a admis acțiunea compania și a anulat actele administrative.

Poşta precizează că la sfârșitul lui 2014 și începutul anului 2015, la nivelul companiei Poșta Română s-a desfășurat un amplu control de către Ministerul Finanțelor Publice, control care a vizat mai multe perioade de timp, având obiective de control diferite, fiind astfel întocmite mai multe rapoarte de inspecție fiscală. Conform companiei, activitatea de control a fost înfăptuită în mod abuziv și fără a ține seama de motivațiile, argumentele și înscrisurile doveditoare prezentate de Compania Națională Poșta Română S.A.

Prin urmare, Poșta Română a formulat plângere penală împotriva organelor de control, acesta fiind înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2 și transmisă, ulterior, la Secția 6 Poliție, în vederea efectuării cercetărilor, și de asemenea, a atacat pe cale administrativă actele de control, în acest sens formulându-se dosarul nr. 3964/2/2015, pe rolul Curții de Apel București. Prin hotărârea nr. 3450/21.12.2015, Curtea de Apel București a admis acțiunea Poștei Române și a anulat a anulat actele administrative.

Aceştia au explicat că toate datele financiare ale companiei sunt auditate, anual, de entități independente și de către instituțiile în drept.