Stiri: Sanatate

Poşta Română a câştigat contractul de distribuire a cardurilor de sănătate

05.09.2014

Poşta Română a câştigat contractul de distribuire a cardurilor de sănătate, compania semnând astăzi cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional.

Valoarea totală a contractului se ridică la 37,5 milioane de lei şi are o durată de patru ani.

Astfel, procesul de distribuire va începe în data de 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

”Poşta Română se dovedeşte a fi cel mai important jucător pe piaţa liberalizată a serviciilor poştale, un partener de încredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul naţional de servicii poştale marchează trecerea de la o politică de management de subzistenţă, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piaţă pierdută în ultimii 20 de ani”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General al Companiei Naţionale Poşta Română.

Cardul de sănătate este cel mai important proiect strategic al CNAS şi va permite transparentizarea şi eficientizarea modului în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate.

Acordul dintre Poşta Română şi CNAS a fost semnat, în prezenţa premierului României, Victor Ponta, şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de către Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.