Stiri: Companii

Poşta Română a deschis primul său ghişeu cu program prelungit

07.08.2014

Compania Naţională Poşta Română a deschis astăzi primul său ghişeu cu program prelungit, în Gara de Nord. Având un program de 17 ore pe zi, de luni până duminică, noul ghişeu oferă servicii complete, de la transfer de bani până la vânzări de timbre.

Ghişeul Poştal Gara de Nord, ghişeu exterior al Oficiului Poştal nr. 12, este integrat în reţeaua naţională a oficiilor informatizate şi va funcţiona în intervalul orar 07:00 – 00:00. Clienţii Poştei Române vor putea să transfere bani, să achite rovignete, facturi, taxe şi impozite, să cumpere timbre, dar şi să trimită colete.

“Începând cu 1 ianuarie 2013, odată cu liberalizarea pieţei de profil, Poşta Română îşi stabileşte atent strategia pentru a răspunde promt nevoilor clienţilor. Proiectele pe care operatorul naţional de servicii poştale le are în derulare, cum ar fi cel de modernizare a reţelei poştale şi cel de extindere a gamei serviciilor financiar-bancare, sunt un exemplu despre cum înţelegem să ne aliniem rigorilor pieţei de profil, din ce în ce mai competitive. Îmbunătăţirea serviciilor este esenţială, inclusiv în contextul procesului de privatizare pe care ni-l dorim unul de succes”, a afirmat Directorul General al Poştei Române, Alexandru Petrescu.

Orarul clasic al unui oficiu poştal este în intervalul 08:00 – 19:00. O eventuală decizie de extindere a proiectului-pilot de la Gara de Nord va fi luată peste trei luni, după evaluarea impactului.

“După o analiză atentă a volumelor de prestaţii poştale în Capitală, am luat decizia de a extinde programul de lucru, într-o primă fază prin Ghişeul Gara de Nord. Clienţii Poştei vor putea să acceseze toate serviciile noastre în condiţii de siguranţă şi confort. Acest ghişeu este un punct nodal în activitatea curentă a poştei”, a declarat şef al Oficiului Poştal al Municipiului Bucureşti.

Compania Naţională Poşta Română a demarat, anul trecut, un plan de modernizare a oficiilor şi ghişeelor, precum şi a serviciilor oferite. În Capitală, operatorul naţional deţine deja trei spaţii care oferă servicii la cele mai ridicate standarde. Este vorba de Ghişeul Poştal Dacia, Oficiul Poştal 39 şi Oficiul Poştal 41.