Stiri: Finante

Cutii postale digitale

Poșta Română Broker de Asigurarea a lansat noi polițe de asigurare

10.08.2015

Poșta Română Broker de Asigurare (PRBA) a lansat noi polițe de asigurare destinate persoanelor cu venituri reduse. Prima anuală pe care fiecare persoană urmează să o plătească este de 50 de lei. Conform Companiei Naționale Poșta Română, una dintre polițe acoperă cheltuielile de deces sau invaliditatea permanentă, iar cea de-a doua reprezintă o asigurare facultativă a locuinței.

Noile produsele sunt oferite în peste 200 de birouri de asigurări ale Poșta Română Broker de Asigurare din mediul urban, precum și la ghișeele oficiilor poștale din restul țării.

Prima poliță funcționează ca ajutor de înmormântare și acoperă atât decesul, cât și invaliditatea permanentă. În prezent, bugetul asigurărilor sociale de stat oferă o indemnizație de 2.415 lei ca ajutor de înmormântare, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare în astfel de situații, estimate la aproximativ 4.000 de lei. Astfel, în schimbul unei prime anuale de 50 de lei, persoana desemnată de asigurat va primi o indemnizație de 2.000 de lei dacă se află într-una dintre situațiile menționate.

În același timp, polița „Căsuța Poștală”, cel de-al doilea produs dedicat, este o asigurare de tip „property” și este independentă de cea obligatorie pentru locuință. Riscurile asigurate includ incendii, explozii, inundații casnice, pagube provocate de trăsnet, căderi de grindină sau de zăpadă, accidente auto și altele. Prima de asigurare este de 50 de lei pe an, iar suma asigurată este de 5.000 de lei la prim risc, cu o sub-limită de 1.000 de lei răspundere față de terți. Această poliță poate fi încheiată doar în condițiile existenței poliței obligatorii (PAD), așa cum prevede legea.

„În urma răspunsului primit din partea clienților tradiționali ai Poștei Române, decizia de încheiere a unei polițe de asigurare a locuinței a fost influențată de adăugarea unor riscuri frecvente. Pentru mediul urban, este vorba despre scurgerea accidentală a apei din conductă, din cauza faptului că cei mai mulți pensionari locuiesc în imobile ale căror instalații de apă sunt învechite. Pentru mediul rural se dorește acoperirea riscului căderilor de grindină, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme care au afectat o mare parte a țării în acest an”, afirmă reprezentanţii Poştei Române.