Stiri: Logistica

Black Sea Defence & Aerospace 2022.

Poșta Română, partener la Black Sea Defence & Aerospace 2022

19.05.2022

Black Sea Defence & Aerospace 2022. Compania Națională Poșta Română este prezentă la cea mai mare expoziție de tehnică militară din Europa de Est, Black Sea Defense & Aerospace – BSDA. Aflată în plin proces de digitalizare și modernizare, compania își propune, prin participarea la acest eveniment, să se conecteze la fluxurile internaționale de servicii logistice și coletărie.

România – Hub Logistic

Poșta Română a demarat, la finalul anului trecut, un amplu proiect prin care le propune companiilor și instituțiilor importante din România inițierea unor parteneriate, cu scopul de a crea conceptul de România – Hub Logistic. Poziția geografică privilegiată a țării noastre reprezintă un avantaj în atingerea acestui scop.

Operatorul național de servicii poștale deține, în prezent, una dintre cele mai dezvoltate infrastructuri în domeniul logisticii, alcătuită atât din flotă auto, cât și din centre de tranzit cu acoperire regională.

Black Sea Defence & Aerospace 2022. Transport de efecte militare

Unul dintre obiectivele principale pe care compania dorește să le atingă este autorizarea sa pentru transport de efecte militare și produse cu dublă utilizare.

“Suntem deja în discuții cu ANCEX (Departamentul Pentru Controlul Exporturilor din cadrul MAE) – autoritatea abilitată pentru a emite astfel de autorizări. În acest sens, Poșta Română poate deveni unul dintre principalii transportatori de astfel de mărfuri pe Flancul Estic al NATO, mai ales în contextul actual de securitate”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Black Sea Defence & Aerospace 2022, cea mai mare expoziţie de profil

BSDA este cea mai mare expoziție de profil din sud-estul Europei și unica din țară organizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Economiei şi Ambasadei SUA la București, prin Departamentul Comercial, fiind totodată acreditată de către Departamentul Apărării al Statelor Unite.

Citeşte şi Poșta Română amplasează 3.000 de cutii poștale digitale