Stiri: Social

Piata pensiilor private din Romania 2021

Cum va distribui Poșta Română pensiile pentru luna aprilie 2020?

07.04.2020

Poşta Română pensii aprilie 2020. Compania Națională Poșta Română a anunțat că a început distribuirea pensiilor. În plus, compania face demersuri pentru a finaliza achitarea pensiilor într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă.

Poşta Română pensii aprilie 2020. Procedură de lucru specială

Poșta Română a stabilit o procedură de lucru specială pentru gestionarea situației particulare de la Suceava, acolo unde municipiul și opt comune se află în carantină.

În ciuda pandemiei de coronavirus, compania se adaptează la evoluția situației căutând, în permanență, măsuri pentru a-și continua activitatea și a-și respecta angajamentul față de toți pensionarii, de a distribui în continuare toate pensiile direct în ușa acestora, indiferent de colțul țării în care trăiesc și de situațiile speciale cu care ne confruntăm.

Poşta Română pensii aprilie 2020. Ce spune conducerea Poștei?

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toți poștașii din țară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede față de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Salariații Poștei vor lucra la capacitate maximă

Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp mai scurt. Compania își reafirmă parteneriatul asumat față de Ministerul Muncii, Casa de Pensii, dar mai ales față de pensionari.

Poşta Română pensii aprilie 2020. Carantină în Suceava

În plus, în urma instituirii măsurii de carantină în Municipiul Suceava și în zone limitrofe pe teritorul a opt comune, Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, compania a stabilit o procedură de lucru pentru a asigura distribuirea prestațiilor sociale în deplină siguranță, atât pentru cei 61 de factori poștali responsabili de zonele menționate, cât și pentru beneficiarii drepturilor sociale. Astfel, deplasarea în teren a poștașilor se va face cu mijloace mecanizate, puse la dispoziție de Oficiile Județene de Poștă, în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar și pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeași zi, astfel încât perioada de achitare să fie comasată.

Pe toată perioada realizării activității, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate și semnate.

Poşta Română pensii aprilie 2020. Echipament pentru angajați

Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant. Aceștia au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Ei vor respecta distanța de doi metri față de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care ei nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ cinci minute pentru un beneficiar.

Citește și Plata pensiilor aprilie 2020. Anunțul făcut de CEC Bank