Stiri: Companii

Tarife trimitere colet UE

Poşta Română – profit operaţional de 15,1 milioane lei, în trimestrul 4

22.01.2014

Poşta Română a înregistrat în trimestrul al patrulea din 2013 un profit operaţional de 15,1 milioane lei, compania raportând pentru fiecare lună din această perioadă profit. Rezultatul este un efect al implementării măsurilor de reorganizare, eficientizare şi restructurare luate anul trecut.

“Proiectele de creştere a veniturilor şi de păstrare a cotei de piaţă, în principal pe sectorul trimiterilor poştale, au înregistrat primele efecte în privinţa situaţiei financiare a companiei”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Cu toate că de la 1 ianuarie 2013 s-a realizat liberalizarea completă a serviciilor poştale în România, Poşta şi-a păstrat cota de piaţă. La nivel internaţional, în momentul liberalizării totale a serviciilor poştale, administraţiile naţionale poştale au avut pierderi între 15% şi 20% din cota de piaţă

Reprezentanţii Poştei au explicat că trendul pozitiv privind procesul de readucere a companiei pe profit s-a datorat implementării unei serii de măsuri luate de noul management privind eficientizarea şi dezvoltarea activităţii şi optimizarea cheltuielilor.

În acest an, compania a disponibilizat 3.650, ajungând la finele anului trecut la un număr de 27.451 salariaţi, în comparaţie cu 32.887 de angajaţi la data de 01 ianuarie 2013.

În plus, Poşta Română îşi menţine locul între cei mai importanţi contribuabili la bugetul de stat, plătinând anul trecut taxe şi impozite (TVA, CAS, etc) în valoare de peste 240.000.000 lei.

Compania este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, având o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde de lei şi operând 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională.