Poșta Română raportează un profit net de peste 4 milioane de euro

28.08.2015

Compania Națională Poșta Română precizează o bugetare, pentru anul 2015, de profit net estimat care se ridică la 1,6 milioane de lei. Raportarea vine în contextul în care Poșta Română și-a propus un plan de investiții necesar pentru activitățile companiei și creșterea cifrei de afaceri, se arată într-un comunicat de presă eliberat de instituție.

Pentru anul curent Poșta Română a bugetat cheltuieli pentru investiții de peste 12,3 milioane de euro. În același timp cheltuielile cu personalul se așteaptă a crește cu peste 4,2 procente comparativ cu anul 2014, totul în condițiile în care operatorul a majorat salariile la finalul anului trecut.

Conform comunicatului de presă remis Poșta Română a înregistrat în anul 2014 un profit net de 5 milioane de euro, totul după ce cinci ani la rând a raportat pierderi.

În anul 2015 Compania Națională Poșta Română are o prognozare de creștere a veniturilor pentru mare parte din categoriile care îi formează activitatea de bază.

Compania raportează următoarele tipuri de venituri pe categorii: venituri comerciale (+131,9% faţă de 2014), venituri din serviciul express (+14,6%), venituri din colete (+5,7%), venitul din serviciul ramburs (+2,3%), venituri din serviciul livrare specială (+2%).

În același timp reprezentanții Poștei Române se așteaptă și la o creștere de 16,8 la sută a veniturilor din serviciile financiare.

 

 

Citiți și despre: