Stiri: Finante

Poșta va nominaliza în 30 de zile banca alături de care va lansa serviciile financiar-bancare

15.08.2014

Managementul Companiei Naţionale Poşta Română a anunțat ieri că nominalizarea unei instituţii financiare alături de care să lanseze un portofoliu de servicii financiar-bancare ar putea fi făcută în următoarele 30 de zile.

Însă, având în vedere complexitatea unui astfel de proiect, care ar însemna o premieră pe piaţa din România, nominalizarea s-ar putea prelungi în funcţie de toţi factorii implicaţi.

”În orice situaţie, nominalizarea entităţii bancare partenere este doar prima etapă dintr-o strategie amplă, a cărei implementare la scară naţională poate dura până la trei ani. Prin urmare, decizia de a intra în parteneriat cu o anumită instituţie financiar-bancară – respectiv ultimul trimestru al acestui an, ca ţintă finală fixată de managementul companiei – nu coincide cu momentul la care serviciile vizate de operatorul naţional de servicii poştale vor putea fi accesate”, conform unui comunicat de presă al Poștei Române.

Procedura de selecţie a băncii partenere, demarată în trimestrul al treilea al anului trecut, se află în ultima fază de analiză şi deliberare. Hotărârea finală va fi luată de Consiliul de Administraţie, în urma evaluărilor realizate de Comisia de Negociere şi Analiză constitută în Compania Naţională Poşta Română.