Stiri: Social

Posturi în învățământul 2023.

Posturi în învățământ 2023: Ce decizie a luat Guvernul?

11.09.2023

Posturi în învățământ 2023. Hotărârea pentru modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei a fost aprobată de Executiv.

3.000 de posturi suplimentare

Actul normativ prevede suplimentarea numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat, măsură necesară pentru asigurarea resursei umane.

Astfel, se suplimentează cu 3.000 numărul de posturi existent, din care 2.100 sunt posturi didactice de predare, iar 900 sunt posturi didactice auxiliare și nedidactice.

Posturi în învățământul 2023. Asigurarea dreptului la educație

Decizia are în vedere asigurarea dreptului la educație al copiilor și integrarea unui număr cât mai mare de copii/elevi cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă, precum și nevoia de a dezvolta servicii de asistență psihopedagogică, orientare școlară, consiliere educațională și de sprijin.

După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Educației va repartiza, prin ordin, inspectoratelor școlare, numărul maxim de posturi finanțat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Citește și Câți bani alocă părinții pentru rechizite în noul an școlar?