Slide

Stiri: Companii

Potenţialul din turism în urma reducerii TVA pentru pachetele all inclusive – 5 miliarde euro

10.12.2014

Potenţialul pe piaţa de turism în urma reducerii la 9% a TVA-ului pentru pachetele all inclusive este estimat la suma de 5 miliarde de euro, a anunţat Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT). De asemenea, numărul de turiști care pot fi atrași în achiziționarea acestui pachet este de aproximativ 500.000 și este format din cetățenii români ce în prezent își petrec concediile în Bulgaria și Turcia, destinații all inclusive, precum și din cetățenii străini consumatori de astfel de pachete ce se vor orienta către țară noastră.

În urma negocierilor cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, Guvernul României a reușit să obțină scăderea TVA-ului la pachetele all inclusive din turism de la 24% la 9%.

„Extinderea reducerii TVA-ului este o veste foarte bună și rezolvă o problemă de competitivitate a serviciilor turistice. A fost una dintre prioritățile mandatului meu și mă bucur că s-a rezolvat în favoarea operatorilor din turism și implicit a beneficiarilor de pachete turistice. Avantajele acestei iniţiative au în vedere scăderea preţurilor la pachetele turistice, creşterea numărului de turişti români şi străini care aleg ca destinaţie locaţii din România, investiţiile în infrastructură pe care industria le va realiza în beneficiul turiştilor, dar şi diversificarea ofertelor şi dezvoltarea pe orizontală a economiei în zonele respective”, a declarat ministrul Florin Nicolae Jianu.