Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Moș Crăciun. Cea mai frumoasă legendă

24.12.2018

Povestea lui Moș Crăciun. Una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei este cea a lui Moș Crăciun. În Ajunul Crăciunului, toți copiii îl așteaptă cu nerăbdare pe Moșu’ care le aduce dulciuri și cadouri.

Moș Crăciun este cunoscut în întreaga lume, iar modul prin care el poate să aducă într-o singură noapte cadouri pentru toți copiii din lume a dus la apariția multor povești și legende frumoase.

Povestea lui Moș Crăciun este diferită de la o zonă a lumii la alta. Însă, peste tot imaginea Moșului este aceeași: el este îmbrăcat într-un costum roșu și are barba albă și lungă.

Povestea lui Moș Crăciun. Ce rol a avut Sfântul Nicolae?

Principala sursă de ”inspirație” care a stat în spatele creării lui Moș Crăciun este reprezentată de Sfântul Nicolae.

Sfântul Nicolae a trăit în secolul a IV-lea. El a fost episcop creștin în Licia din Anatolia bizantină.

Imaginea Sfântului Nicolae este asemănătoare cu cea a lui Moș Crăciun. De asemenea, el era renumit prin faptul că bișnuia să împartă cadouri copiilor nevoiași.

Povestea lui Moș Crăciun. Nașterea lui Iisus Hristos

O poveste veche îl leagă, însă, pe Moș Crăciun de nașterea lui Iisus Hristos. Se spune că soția lui Moș Crăciun, Crăciuneasa, a primit-o pe Fecioara Maria în grajdul casei lor pentru a naște. Când a aflat, Crăciun s-a enervat și i-a tăiat mâinile soției sale. Maica Domnului a făcut, însă, o minune și i-a pus mâinile la loc. Minunea îl determină pe Crăciun să se convertească la creștinism și să împartă alimente celor nevoiași.

Povestea lui Moș Crăciun. Imaginea Moșului

Pentru prima dată numele lui Moș Crăciun a apărut într-o satiră scrisă, în anul 1809, de Washington Irvin. Satira se numea Knickerbocker History.

Popularitatea lui Moș Crăciun a crescut extrem de mult în secolul al XIX-lea. Scriitorul american Clement Clarke Moore a fost cel care a creat imaginea Moșului, însă la început aceasta avea un costum verde. Probabil vă întrebați cum a ajuns să aibă el haine roșii. Imaginea actuală a lui Moș Crăciun se datorează unei campanii de marketing a celebrei companii Coca-Cola.

Citește și Destinații de schi ieftine pentru 2019

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Povestea lui Moș Crăciun. Cea mai frumoasă legendă

  1. Pingback: AFI Cotroceni program Craciun | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - AFI Cotroceni este deschis de Crăciun!

Comentariile nu sunt permise.