Stiri: Companii

Campanie Apa Nova: Povesti cu final fericit

Povești cu final fericit, o campanie inedită lansată de Apa Nova

10.06.2019

Apa Nova a lansat campania de conștientizare „Povești cu final fericit”. Prin intermediul proiectului, compania își propune să aducă în atenția bucureștenilor importanța sistemului de canalizare, precum și utilizarea corectă a acestuia.

Rețeaua de canalizare este esențială pentru păstrarea igienei orașului și menținerii standardelor europene cu privire la protecția mediului înconjurător.

Campanie Apa Nova. Efectele utilizării incorecte a sistemul de canalizare

Astfel, efectele utilizării incorecte a sistemului de canalizare poate duce la disconfortul cetățenilor capitalei prin creșterea numărului de avarii, degajarea de mirosuri neplăcute, apariția acumulărilor de apă și refularea pe străzile orașului, poluarea mediului, precum și, în cazuri extreme, la generarea de epidemii.

Apa Nova și-a propus, prin această campanie, să informeze populația astfel încât sistemul de canalizare să fie tratat corect în sensul eliminării percepției că acesta poate fi asimilat cu un coș de gunoi, iar deșeurile nepermise să nu mai fie aruncate în vasul de toaletă sau în sifonul de scurgere a chiuvetelor.

Campanie Apa Nova. Ce spune conducerea companiei?

„Atunci când deșeurile ajung prin conductele sistemului, acestea poluează mediul înconjurător, blochează conductele de scurgere. În același timp, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute. Deșeurile nepermise formează dopuri care blochează fluxul de ape uzate sau chiar creează refulări ale sistemului. Toate acestea sunt neplăceri care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare. Avem încredere că mesajul campaniei noastre va fi înțeles și aplicat de către consumatori.” a declarat domnul Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Campanie Apa Nova. 4,5 tone de deșeuri

La ora actuală, în canalizare se aruncă deșeuri precum:

  • materiale de construcții
  • aparate electrocasnice,
  • păr,
  • ulei
  • produse de igienă personală

Doar în 2018, au fost evacuate din rețeaua de canalizare aproximativ 4,5 tone de deșeuri. În ultima perioadă, această valoare a crescut anual cu 0,5 tone. În acest context, conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor asupra modului de folosire a sistemului de canalizare, cât și a anexelor acesteia ar conduce la un management mai eficient al deșeurilor.

Campanie Apa Nova. Folosirea corectă a canalizării

„Schimbă-ți obiceiurile proaste de dragul persoanei iubite, până nu te schimbă ea pe tine” este tag-line-ul care încurajează bucureștenii să devină persoane mai responsabile și mai atente cu mediul înconjurător. Prin această campanie, Apa Nova urmărește să ofere informații clare despre folosirea corectă a sistemului de canalizare și să normalizeze obiceiurile corecte.

Citește Rabla pentru electrocasnice 2019. Anunț important!