PPC Renewables vrea să preia Land Power.

PPC Renewables vrea să preia Land Power. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

PPC Renewables vrea să preia Land Power. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care PPC Renewables Single Member S.A. din Grecia intenționează să preia Land Power S.R.L., prin intermediul Spark Wind Park S.R.L., PPC Renewables Single Member S.A., Grecia, desfășoară activități din domeniul producția, distribuției și furnizării de energie electrică către consumatorii finali, în principal în Grecia.

Activitatea companiilor

Portofoliul PPC cuprinde atât surse de energie convenționale (de exemplu, lignit, gaz și petrol), cât și hidroelectrice și regenerabile.

Spark este o societate vehicul, creată special pentru această tranzacție.

Land Power S.R.L. își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu ridicata de energie electrică din surse regenerabile. Land Power S.R.L. deține și operează un parc eolian cu o capacitate instalată de aproximativ 84 MW, situat în comunele Topolog și Dorobanțu, județul Tulcea.

PPC Renewables vrea să preia Land Power. Prevederile Legii concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, ca va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și Sustenabilitatea în retail – tendințele ultimilor ani