Slide

Ziua Indragostitilor

Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților: O rețetă simplă și delicioasă

12.02.2020

Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților. Vrei să îi pregătești iubitului sau soțului tău o supriză de Ziua Îndrăgostiților? O prăjitură delicioasă este mereu o idee bună și apreciată. Așadar, îți oferim o rețetă simplă de prăjitură de Ziua Îndrăgostiților. Partea cea mai bună este că această rețetă este făcută din ingrediente pe care toată lumea le are fie în cămară, fie în frigider.

Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților. Iată cum se prepară!

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 1 cană zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 1 cană făină
  • un praf de copt
  • jumătate de cană lapte
  • frișcă lichidă
  • o caserolă de căpșuni proaspete
  • 200 de grame de ciocolată neagră

Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților. Mod de preparare

Pentru ca prăjitura să fie în formă de inimă este nevoie de o tavă care să aibă această formă. Dacă nu ai o astfel de tavă, poți decupa blatul după o formă făcută din hârtie.

Pentru început, cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade. Unge tava cu puțin ulei și tapeteaz-o cu făină.

Separat, într-un castron, amestecă untul, zahărul, cacao, faina, laptele și praful de copt, folosind un mixer electric, timp de 4 minute.

Se toarnă amestecul în tavă și se lasă la copt la foc mic până când blatul este copt complet.

Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților.Se lasă la răcit timp de 5 minute și după aceea se răstoarnă pe o farfurie sau un tocător pentru a se răci complet.

Păstrează o treime din frișca lichidă, iar restul se amestecă cu mixerul până se întărește.

Pune deoparte câteva căpșuni, iar restul trebuie feliate.

O treime din frișca lichidă (aproximativ 100 de grame) se amestecă într-o cratiță pusă pe foc (nu se fierbe) cu ciocolata până devine o compoziție omogenă.

Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților.Se taie prăjitura deja răcită pe jumătate, se pune crema la mijloc și se adaugă și căpșunile feliate. După aceea, se așează blatul rămas și se ornează cu frișcă și cu căpșunile rămase.

Citește și Prăjitură Tosca, o rețetă clasică suedeză