Prajitura Tosca reteta

Prăjitură Tosca, o rețetă clasică suedeză

17.01.2020

Prăjitură Tosca rețetă. Prăjitura sau tortul Tosca este o rețetă clasică suedeză. Numită în Suedia și Toscakaka, aceasta se pregătește de obicei iarna, mai ales în perioada Crăciunului. Prăjitura Tosca este, de fapt, un blat pufos, acoperit cu migdale caramelizate.

Așadar, dacă îți plac migdalele, trebuie să încerci această rețetă. Nu este foarte greu de preparat, iar gustul prăjiturii este delicios.

Nu se știe cu exactitate de unde provine denumirea tortului. Se crede însă că ar fi fost numită după Tosca, o operă în trei acte de Giacomo Puccini. Alte teorii spun că inițial prăjitura era preparată cu migdale care proveneau din Toscana. Oricare ar fi originea, nu există nici o îndoială că aceasta rămâne una dintre cele mai populare prăjituri din Suedia.

Prăjitură Tosca rețetă. Ingrediente

Prăjitură Tosca rețetă. Pentru blat

  • 225 g unt nesărat la temperatura camerei
  • 200 g zahăr superfin (¾ cană + 2 lingurițe)
  • 4 ouă mari
  • 70 g (½ cană) făină albă
  • 1 lingură praf de copt
  • ¼ lingură de sare
  • 200 g migdale măcinate

Prăjitură Tosca rețetă. Pentru topping

  • 200 g migdale fulgi
  • 125 g de unt nesărat
  • 100 g (½ cană) zahăr brun
  • 1 lingură sare de mare
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

2. Pregătiți o tavă (de preferat rotundă si puțin mai înaltă) pe care o ungeți cu unt

3. Puneți untul într-un castron mare și folosind un mixer electric bateți untul până devine cremos, aproximativ 3 minute.

Prăjitură Tosca rețetă. Adăugați zahărul și mixați aproximativ 5 minute. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând până când sunt încorporate complet toate ingredientele.

Cerneți făina, praful de copt, sarea si migdalele măcinate peste amestec și amestecați încet.

Turnați compoziția în tavă și nivelați ușor. Coaceți în cuptor aproximativ 50 de minute.

4. În timp ce blatul se coace, pregătiți topping-ul.

Puneți toate ingredientele pentru topping într-o oală și puneți-o pe aragaz, la foc mediu și fierbeți până când zahărul și untul s-au topit și s-a obținut un topping mai îngroșat, aproximativ 5 minute.

Prăjitură Tosca rețetă. După ce prăjitura a fost coaptă timp de 50 de minute, scoateți din cuptor și întindeți cu atenție topping-ul uniform.

Introduceți înapoi în cuptor și mai lăsați-o încă 10 minute.

După aceea, se lasă să se răcească timp de 10 minute.

Arată delicios, nu este așa?

Citește și Vrei să mănânci sănătos și cât ești la muncă? Iată câteva idei de prânz pentru birou

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Prăjitură Tosca, o rețetă clasică suedeză

  1. Pingback: Prajitura de Ziua Indragostitilor - Reteta simpla | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.