Stiri: Retail

Praktiker România a preluat două magazine pe care le opera în Ploieşti şi Constanţa

25.04.2017

Reţeaua de magazine de bricolaj Praktiker România, controlată de omul de afaceri Omer Susli, a cumpărat magazinele din Ploieşti şi Constanţa, împreună cu terenurile aferente. Până în momentul achiziției, compania opera cele două unităţi în baza unor contracte de închiriere. Achiziția s-a făcut în urma unei finanțări acordate retailerului de către CEC Bank.

„Am resimțit trendul ascendent al magazinelor Praktiker România imediat după momentul preluării companiei, în 2014. De atunci, ne-am menținut creșterea an de an, lucru ce a motivat și dorința noastră de expansiune la nivel național. Decizia achiziției celor două magazine din Ploiești și Constanța am luat-o, în primul rând, datorită încrederii pe care o am în acest business și în evoluția sa pe termen mediu și lung. Un alt motiv care a stat la baza acestei achiziții este nivelul mare al chiriilor pentru multe dintre unitățile noastre de vânzare”, a declarat Omer Susli, proprietar Praktiker România.

Conform acestuia, magazinele sunt două dintre unitățile Praktiker ce performează foarte bine, alături de multe altele din țară.

„Desigur, și acesta este un argument în plus în favoarea investiției pe care am făcut-o. Magazinul din Ploiești a fost remodelat și redeschis oficial în luna martie a acestui an, iar cel din Constanța a intrat recent în procesul de remodelare, redeschiderea fiind programată pentru luna mai”, a completat acesta.

În plus, compania intenţionează să preia şi alte trei terenuri în București pentru dezvoltarea de noi magazine Praktiker.

„Cu siguranță este o direcție strategică pe care voi merge în continuare, la Praktiker. Îmi doresc să achiziționez cât mai multe dintre magazinele noastre naționale aflate în chirie în acest moment și chiar să extind businessul prin achiziția de noi terenuri pentru unitățile de vânzare Praktiker România”, a mai declarat Omer Susli.