Slide

Stiri: Economie

Exporturile României în 2024.

Prea puţine IMM-uri din România desfăşoară activităţi de export

06.12.2017

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 10 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Numai 20% dintre IMM-urile din ţara noastră desfășoară la ora actuală activități de export, contribuind astfel cu 25% la exporturile totale din România, conform unui studiu realizat de UPS și Kantar Millward Brown.

Majoritatea IMM-urilor exportatoare se află în București și Regiunea de dezvoltare Vest, care include județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș Severin.

Din cele 52.000 de IMM-uri analizate în studiu, cele mai multe sunt concentrate în regiunea București-Ilfov (23,4%), urmată de Nord-Vest (14,4%), Centru (13,1%), Sud-Muntenia (11,1% ), Nord-Est (10,8%), Vest (9,0%) și Sud-Vest (6,7%).

„IMM-urile care exportă înregistrează o creștere mai mare a veniturilor și sunt mai încrezătoare în viitor”, a declarat Jim Kearney, Managing Director UPS Romania, Ungaria și Grecia. „Un studiu UPS la nivel european publicat la începutul acestui an arată că peste jumătate din întreprinderile mici care exportă au înregistrat creșteri ale veniturilor în ultimii trei ani. UPS este poziționată în mod ideal pentru a ajuta IMM-urile din România să acceseze și să beneficieze de oportunitățile transfrontaliere, atât din Europa, cât și din întreaga lume, prin intermediul rețelei noastre globale”.

Anul trecut, UPS a introdus un nou segment de zbor cargo la Cluj-Napoca făcând legătura cu hub-ul aerian din Köln, Germania și a îmbunătățit timpii de tranzit în rețeaua terestră care conectează ţara noastră cu restul Europei. Odată cu noul segment de zbor cargo, compania oferă IMM-urilor care doresc să acceseze piețele internaționale extinderea orei maxime de preluare a expedițiilor. Aceste investiții fac parte din planul de investiții de 2 miliarde de dolari până în 2019, prin care rețeaua europeană a UPS va deveni și mai rapidă.

Intreprinderile mici şi mijlocii reprezintă coloana vertebrală a economiei europene și românești, reprezentând 99% din totalul companiilor.