Stiri: Finante

Inregistrarea in Spatiul Privat Virtual

Prejudiciu de 8,3 milioane de lei, identificat în domeniul activităților de studiere a pieței

06.05.2016

Un prejudiciu de aproximativ 8,3 milioane de lei a fost identificat de inspectorii antifraudă în domeniul activităților de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice. Astfel, în urma analizelor de risc și a verificărilor documentare, inspectorii antifraudă au identificat acest prejudiciu produs de societatea BRENNAN RESEARCH & CONSULTANT SRL și un grup de 7 societăți care au fost utilizate într-un lanț de tranzacționare cu scopul de a eluda plata taxelor și a impozitelor, 6 dintre acestea fiind furnizori direcți ai BRENNAN RESEARCH & CONSULTANT SRL.

BRENNAN RESEARCH & CONSULTANT SRL a desfăşurat activitate efectivă constând în colectare date, marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi pentru beneficiari din diverse domenii de activitate (retail, financiar-bancar, telefonie mobilă).

Achizițiile înregistrate de BRENNAN RESEARCH & CONSULTANTS SRL de la cei 6 furnizori direcți nu au fost efectuate în realitate, iar facturile au fost folosite de către reprezentantul legal al societății în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

În acest caz au fost sesizați procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București care au deschis un dosar de urmărire penală, mandatele de aducere și de percheziție domiciliară fiind puse în aplicare de polițiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.