Prejudiciu de peste 370.000 de lei, cauzat de o persoană fizică care vindea produse electronice

10.03.2016

Inspectorii antifraudă fiscală din cadrul ANAF au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate.

În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au dispus efectuarea de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în data de 9 martie.

Din noiembrie 2014, inspectorii ANAF au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe itmediagalaxy.ro, pe Facebook și cele mai importante portaluri de vânzări online din ţara noastră.

Inspectorii DGAF au constatat că în perioada 03.01.2013–05.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente.

Demersurile de cooperare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și Direcția Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează constant activitatea de comerț electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări și investighează activitatea utilizatorilor, care desfășoară activități comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerțului și la autoritatea fiscală competentă, precum și cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plății obligațiilor fiscale aferente.

 

 

Citiți și despre: