Intersnack

Bittnet a preluat Crescendo

15.10.2018

Bittnet a finalizat cu succes negocierile pentru consolidarea activităților de integrare IT&C ale dendrio și Crescendo. În urma acordului, a fost creat un integrator IT&C regional reprezentativ. Cele două companii îşi vor uni forțele sub brandul dendrio, a mai anunţat Bittnet.

Crescendo este o firmă înființată în anul 1993. Din 1999, ea este condusă de Marius Tulea, CEO și acționar principal.

Compania este specializată în furnizarea de aplicații, soluții și servicii personalizate în domeniul IT&C. Anul trecut, Crescendo a avut venituri de 79,2 milioane lei. Nivelul este în creștere cu 56%, comparativ cu rezultatul din 2016. De asemenea, profitul net al companiei a fost de 4,4 milioane lei.

Crescendo deţine o experiență de peste 25 de ani. Compania are peste 60 angajați, 200 clienți activi și mai mult de 2,000 proiecte implementate în ţara noastră și în străinătate.

Preluare Crescendo: Ce spune conducerea Bittnet?

„Suntem bucuroși să anunțăm acest parteneriat, deoarece considerăm că este un game changer pentru toți acționarii noștri, precum și pentru piața de IT&C din România per ansamblu. De la listarea pe Bursa de Valori București, ne-am străduit întotdeauna să ne dezvoltăm și să creștem an de an. Am identificat de acum câțiva ani oportunitatea de consolidare a pieței IT&C ca fiind una dintre cele mai bune metode de a ne întări poziția la nivel local și internațional. Credem că această decizie va avea consecințe pozitive care vor redefini pozitiv statutul nostru de companie listată deoarece va contribui în mod semnificativ la construirea unui jucător regional reprezentativ, originar din România”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Preluare Crescendo: Strategia celor două companii

Cele două companii își propun să-și consolideze poziția pe piaţa locală. În plus, acestea au ca strategie dezvoltarea prezenţei pe piețele externe și extinderea la nivel Europei Centrale şi de Est.

În urma preluării, dendrio va beneficia de o structură stabilă de afaceri, de personal extins, precum și de un portofoliu lărgit de produse și servicii.

Preluare Crescendo: Veniturile în 2019

Bittnet estimează ca va ajunge în 2019 la peste 120 milioane lei în venituri consolidate. Compania va depăşi astfel ținta propusă de 100 milioane lei. Aceasta estimare era stabilită la începutul acestui an pentru a fi atinsă până în 2020.

Ce spune conducerea Crescendo?

„Discuțiile cu Bittnet au pornit de la obiectivul nostru comun de a crea un jucător român reprezentativ pe piața regională de IT&C. Dovedim astfel că si antreprenorii români se pot înțelege, complementându-se si construind împreună, cu încredere si obiective comune. Prin expertiza și capacitățile comune, împreună cu grupul Bittnet suntem dedicați construirii unei companii care va putea să se extindă succesiv și să-si creeze un nume și o reputație si in străinătate”, a declarat Marius Tulea, CEO și acționar la Crescendo International.

Acesta a mai precizat că în urma acordului, Crescendo îşi va finaliza cu succes toate contractele semnate si implicit proiectele de integrare IT&C demarate la momentul tranzacției.

„Direcția de business dedicată activității de software specializat, managementul resurselor companiilor din câteva sectoare de piață bine definite, cu care Crescendo a demarat în 1993 va fi dezvoltată in continuare, prin parteneriate dedicate, de nișă, pentru a le oferi clienților Crescendo din acest domeniu soluțiile de care au nevoie”, a completat Marius Tulea.

Citeşte şi Compania românească DAAS International Group a fost preluată. Cine este noul acţionar?

 

 

Citiți și despre: