Stiri: IT&C

Preluare PayPoint

Innova/6 vrea să preia PayPoint. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?

19.01.2021

Preluare PayPoint. Consiliul Concurenței a anunţat că analizează tranzacția prin care Innova/6 SCA SICAV – RAIF are în plan să preia PayPoint Services SRL și, indirect, Payzone SA. Instituţia va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal.

Preluare PayPoint. Serviciile oferite

Innova/6 SCA SICAV – RAIF este parte a Grupului Innova, care deține mai multe fonduri de investiții. Grupul Innova investește în țările din Europa Centrală și de Est și din regiunea Balcanică în domenii precum: Tehnologie – Media – Telecomunicații (TMT), ambalaje, alimentar și băuturi, servicii pentru companii din sectorul comerțului etc.

PayPoint Services SRL și Payzone SA sunt active în principal în prestarea serviciilor legate de plata facturilor și transferul de bani și în distribuția de produse preplătite de telefonie mobilă, internet și televiziune pentru consumatorii din România.

Decizia Consiliul Concurenţei

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, instituţia va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

În România, există peste 18.000 de puncte PayPoint. Majoritatea au program de funcționare prelungit, în weekenduri și chiar și în perioada sărbătorilor.

Citeşte şi Piața de media din România va creşte cu 4% în 2021