Delfingen Preluarea Opel Automotive.

Preluarea Bank Leumi, analizată de Consiliul Concurenţei

06.09.2018

Preluarea Bank Leumi este analizată de Consiliul Concurenţei, a anunţat instituţia, într-un comunicat de presă. Astfel, tranzacţia prin care grupul de societăți controlat de Argo Group Limited preia Bank Leumi România SA depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege. Acesta este şi motivul pentru care Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează preluarea.

Preluarea Bank Leumi. Ce servicii oferă banca?

Bank Leumi Romania este o instituție de credit, parte a grupului Bank Leumi. Instituţia oferă o gamă largă de produse bancare.

Acestea sunt destinate atât clienților de retail, cât și celor corporate. Printre serviciile oferite se numără conturi curente, depozite sau finanțări și facilități de creditare.

Preluarea Bank Leumi. Fondurile administrate de Argo Group

În ceea ce priveşte Argo Group Limited, Consiliul Concurenţei anunţă că grupul derulează investiții pe piețele emergente prin fondurile pe care le administrează compania.

La ora actuală, Argo Group Limited administrează mai multe fonduri de investiţii. Acestea sunt separate de Argo Financials Fund Limited.

Fondurile administrate de Argo investesc în instrumente cu venituri fixe, creanțe neperformante și imobiliare.

Preluarea Bank Leumi. Fondul prin care se realizează tranzacţia

Tranzacţia de preluare a Bank Leumi este efectuată prin intermediul Argo Financials Fund Limited. Acest fond reprezentă o companie înființată recent pentru preluarea activităţilor Bank Leumi din ţara noastră.

Preluarea Bank Leumi. Ce prevede Legea concurenţei din România

Prevederile din Legea Concurenţei (legea nr. 21 din1996) arată că preluarea reprezintă o concentrare economică care depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege. Prim urmare, trazacţia de preluare este supusă controlului Consiliului Concurenţei din România.

Astfel, instituţia va evalua tranzacţia.

„Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, mai precizează Consiliul Concurenţei, în comunicatul de presă.

Citeşte şi Preluarea grupului de firme Nordic, avizată de Consiliul Concurenţei

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Preluarea Bank Leumi, analizată de Consiliul Concurenţei

  1. Pingback: Preluarea Verla, autorizata de Consiliul Concurentei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.