Stiri: Finante

Preluarea CIT One.

Preluarea CIT One: Ce anunţ face Consiliul Concurenţei?

13.08.2020

Preluarea CIT One. Consiliul Concurenţei a anunţat că supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de BRD – Groupe Société Générale SA (BRD), Raiffeisen Bank SA și Banca Comercială Română (BCR) în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul în care acestea vor să devină acționari în comun ai companiei CIT One SRL.

Despre CIT One

CIT One SRL este furnizor de servicii integrate de gestionare a numerarului, ce asigură întreaga gamă de servicii la nivel național, precum transportul de numerar și alte valori în autospeciale blindate, procesarea de numerar sau servicii de asistență tehnică pentru bancomate. Înaintea acestei tranzacții, CIT One SRL era deținută de BCR.

Preluarea CIT One. Analiza realizată de Consiliul Concurenţei

În urma analizei realizate de Consiliul Concurenței, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce privește atât posibilitatea apariției unui schimb de informații sensibile între acționarii CIT One, care să conducă la coordonarea acestora, precum și posibilitatea ca, post-tranzacție, cei trei acționari să impună condiții inechitabile pentru restul băncilor (concurenți pe piața serviciilor financiar-bancare) care doresc să achiziționeze servicii de la CIT One.

Preluarea CIT One. Angajamente

Ca urmare, angajamentele propuse de părțile implicate prevăd implementarea unui set de măsuri, numit Ghidul Antitrust, care să asigure respectarea regulilor de concurență la nivelul CIT One. Aceste măsuri au în vedere inclusiv interacțiunea BRD, Raiffeisen și BCR cu CIT One în calitatea lor de acționari, precum și de clienți.

De asemenea, BRD, Raifeissen Bank și BCR se angajează ca politica de preț a CIT One să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil și nediscriminatoriu.

Preluarea CIT One. Observaţii

“Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de BRD, Raifeissen Bank și BCR până la data de 26 august 2020”, mai anunţă instituţia.

Citeşte şi Rezultate Miele 2020. Afacerile companiei, în creştere