Amenda Euroins

Preluarea Echezeaux Groupe SAS, analizată de Consiliul Concurenţei

20.07.2018

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Intermediate Capital Group plc preia Echezeaux Groupe SAS. Intermediate Capital Group plc (Regatul Unit al Marii Britanii) este specializat în administrarea activelor deținute de fonduri de investiții proprii și terțe, în principal fonduri închise. ICG operează pe patru clase de active – corporative, piețe de capital, active mobiliare și soluții de capital privat.

Intermediate Capital Group plc generează venituri în România în domeniul lucrărilor de pardosire, sistemelor antiincediu şi adezivilor.

Echezeaux Groupe SAS (Franța) este activ în domeniul dispozitivelor de fixare pentru sectorul construcțiilor. În România, grupul realizează venituri din această activitate prin intermediul companiilor Etanco România SRL și Etanco Fastening SRL.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

 

 

Citiți și despre: