Stiri: Companii

Melinda-Impex preia companiile Dennymona MG şi Arnew DEN

Sage Automotive Interiors preia Grupul Adient. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

31.03.2020

Preluarea Grupului Adient. Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Sage Automotive Interiors, Inc, Statele Unite ale Americii, preia afacerea cu materiale textile pentru interioare auto aparţinând Grupului Adient. Instituția a anunțat că această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Preluarea Grupului Adient. Despre Sage Automotive Interiors

Sage Automotive Interiors, Inc, Statele Unite ale Americii, realizează materiale pentru interioare auto pentru mai mulți producători de autovehicule, desfășurându-și activitatea în mai multe țări. Printre acestea se numără:

  • Statele Unite
  • Mexic
  • Brazilia
  • Italia
  • Polonia
  • România
  • China

În România, Sage Automotive Interiors își derulează activitatea prin intermediul subsidiarei European Interior SRL. Este vorba de o companie specializată în confecționarea de articole din textile pentru autovehicule.

Fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule

Grupul Adient este prezent în țara noastră prin intermediul Adient Automotive România SRL. Este vorba de o companie ce are ca obiect de activitate fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Preluarea Grupului Adient. O concentrare economică

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (Legea nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea urmează să evalueze această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După ce va efectua analiza, urmează ca Consiliul Concurenței să emită o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la această notificare.

Citește și Vești proaste! Cât de grea va fi criza economică determinată de pandemia de coronavirus?