Companii de paza amendate de Consiliul Concurentei

Preluarea grupului de firme Nordic, avizată de Consiliul Concurenţei

27.08.2018

Consiliul Concurenței a anunţat că a autorizat tranzacția prin care familia Moldoveanu a preluat companiile Nordic Import Export Co, Casa Mediterană Import și Nordic Logistic. Înaintea autorizării, cele trei companii erau deținute de familia Moldoveanu împreună cu membrii altor două familii.

Nordic Import Export Co SRL are drept obiect de activitate principal comerţul cu ridicata al produselor lactate, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile.

Casa Mediterană Import SRL are ca obiect de activitate principal intermedierea în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun.

Nordic Logistic SRL are ca obiect de activitate principal depozitarea.

Această societate asigură suportul logistic pentru Nordic Import Export Co SRL şi Casa Mediterană Import SRL şi, într-o mai mică măsură, şi pentru alte societăţi de pe piaţă.

Consiliul Concurenţei a analizat această preluare şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

 

 

 

Citiți și despre: