Stiri: Retail

Preluarea magazinelor bauMax, analizată de Consiliul Concurenţei

22.08.2014

Preluarea bauMax România de către Groupe ADEO SA din Franţa, care deţine Leroy Merlin Bricolaj, este analizată de către Consiliul Concurenţei, în condiţiile în care potrivit prevederilor Legii concurenţei operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

“Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea controlului unic de către Groupe ADEO SA Franţa asupra bauMax România. SRL.Groupe ADEO SA este o companie specializată în achizitionarea, deţinerea, gestionarea şi exploatarea magazinelor tip Do-It-Yourself (DIY). În România, Groupe ADEO SA deţine Leroy Merlin Bricolaj SRL, care operează, în prezent, un magazin tip Do-It-Yourself (DIY) localizat în Bucureşti.bauMax România SRL operează 15 magazine tip Do-It-Yourself (DIY), în cadrul cărora comercializează o gama variată de produse”, au afirmat reprezentanţii autorităţii.

Potrivit acestora, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr.21/1996), operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Astfel, autoritatea va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.